Active Beauty
Interjú Pataki Ágival

„Mindig emelt fővel csináltam mindent”

Interjú Pataki Ágival

Az ember a születésnapok alkalmával mindig összegez egy kicsit, átgondolja az elmúlt éveket. Azt gondolom, hogy a könyv készítése csak még inkább ráerősíthetett erre.

Nincs új a nap alatt, de az megerősödött bennem a készítés során, hogy mindig érdemes összefogni jó szakemberekkel. Ha az ember új területre téved, akkor nagyon fontos, hogy felmérje a saját korlátait. A könyvet is úgy írtam, hogy volt egy szuper szerkesztőm, Orosz Ildikó, aki az én ömlesztett emlékhalmazomat kordában tartotta, illetve összeszerkesztette. Az egész folyamat megerősített abban, hogy mindig érdemes belefogni új dolgokba, hogyha az ember örömét leli benne, de mindezt csak úgy szabad, ha körülbástyázzuk magunkat jó szakemberekkel.

Az egész életét átívelték nagy megújulások és hatalmas irányváltások. Van olyan, ami esetleg kimaradt, de szerette volna?

Azt gondolom, hogy semmi sem maradt ki az életemből, de most pont belefér még egy újabb irányváltás, mert elkezdett valami érdekelni, de ez egyelőre titok. Esetleg annyit elárulhatok, hogy a szépség és az egészség összefüggése lesz fókuszban. Természetesen ehhez is megtaláltam a professzionális partnert. Azt vallom, hogy tisztában kell lennünk önmagunkkal: legyen kellő önbizalmunk, ugyanakkor lássuk tisztán a hiányosságainkat is – és ennek függvényében keressük meg azokat az embereket, akikkel együtt tudunk alkotni.

Interjú Lábas Vikivel

Az önbizalom fontos, ugyanakkor nem mindig könnyű az út addig, hogy az ember jól megélje. Ön mit tapasztalt?

Tulajdonképpen mindig emelt fővel csináltam mindent, mert józanul tudtam megítélni magam. Modellként sosem gondoltam azt, hogy én erre a pályára születtem, nem voltam száznyolcvan centiméter, és nem is álmodoztam erről a karrierről, de mégis helytálltam a szakmában. Magyarországon ritkaságszámba megy az, hogy valaki húsz évet eltöltsön aktívan a modellszakmában, plusz 68 évesen is modellszerződéssel kínálják meg, mint ahogy az velem történt a Helia-D esetében. Ez is azt bizonyítja, hogy bármi megtörténhet, ha elég nyitottak vagyunk.

Ha már szépségápolás, van olyan praktika, amiben nagyon hisz?

Hiszek a külső szépségápolásban, de még jobban hiszek a belsőben. Szerintem az egészség és a szépség összefügg, mindezek pedig nagyban múlnak az életmódon, amibe rengeteg minden beletartozik, így többek között a sport, az egészséges ételek fogyasztása, és egyáltalán az, hogy tudatosan élünk. Kellő információk birtokában rengeteget tehetünk a szépségünk érdekében. Számomra az szép, ami egészséges. Minél idősebb vagyok, annál jobban érdekel ez a témakör – és azt látom, hogy a világ is efelé halad. Igyekszem egyre tudatosabban összeállítani az étrendemet, illetve amire nagyon figyelek, hogy olyan étrend-kiegészítőket és vitaminokat szedjek, amikkel pótolni tudom azt, amit a napi étkezések során nem tudnék a szervezetembe juttatni.  
 

Interjú Feller Adrienne-nel

Nem lehet elmenni szó nélkül filmproduceri munkássága mellett sem, elárulja, hogy jelenleg milyen projekteken dolgozik?

Egy izgalmas pillanat előtt állunk, ugyanis december 16-tól kerül mozikba egy inkubátoros filmünk, azaz elsőfilmes rendezők, Nagy Bálint és Lőrinc Nándor alkotása, ami a Legjobb tudomásom szerint címet kapta, és aminek női főszereplője Hámori Gabi. Mindig izgalmas, hogy vajon hogyan fogják fogadni a filmet, rengeteg külföldi fesztiválon volt, nyert is jónéhány díjat, szóval reméljük, hogy a hazai közönség is szeretni fogja. A következő bemutató pedig szintén egy elsőfilmes rendező, Szilágyi Fanni alkotása lesz, aminek Veszélyes lehet a fagyi lesz a címe, és a jövő év első negyedévében kerül majd a mozikba. Mindemellett pedig rengeteg háttérmunka zajlik jelenleg is.