Active Beauty
Szárazkefe masszázs
Szöveg: Nagy Viktória

Mire jó – és mire nem?

Szárazkefe masszázs

Méregtelenítés speciális italokkal? Ez már olyan régimódi! A szépséggel foglalkozó szakemberek most a dörzsölésre esküsznek. A nagymamáink már évtizedekkel ezelőtt használtak keféket azzal a céllal, hogy serkentsék a vérkeringést és egészséges legyen a bőrük. Ez a módszer ismét aranykorát éli, ezért közelebbről is bemutatjuk.

Mi a szárazkefe masszázs?
Ez a típusú kezelés a masszázs és a bőrradírozás kombinációja, aminek a központi szereplője egy kefe. Ezeket a speciális testkeféket arra használják, hogy támogassák a test természetes méregtelenítő folyamatait, és javítsák a bőr állapotát.
Az elv rendkívül egyszerű: egy száraz kefével kezeled a száraz bőrt. A szervezet nyirokrendszerét ösztönözni kell a munkára, ehhez pedig mozgásra van szükség. A szárazkefe masszázzsal épp ezt éred el, ugyanis serkented a nyirokrendszer működését, aminek hatására a bőrön keresztül sokkal hatékonyabban fognak távozni a méreganyagok. Fontos: a toxinok mintegy negyede a legnagyobb szerveden keresztül távozik.

Súlyjojo

Szárazkefe masszázs hatásai
A keféléssel ingerled az idegvégeket, eltávolítod az elhalt hámsejteket, aminek köszönhetően segíted a sejtek megújulását. Hatása: a bőr sokkal simább és egészségesebb lesz. Ennek a pozitív hozománya, hogy – a hagyományos masszázshoz hasonlóan – sokkal relaxáltabb leszel, enyhülni fog a narancsbőr és az akné is. Feszes izmok esetén is javulást hozhat a szárazkefe masszázs, ennek ellenére azt meg kell jegyezni, hogy ezekre a hatásokra nincs tudományos bizonyíték.
A megfelelő kefe
Ahhoz, hogy jó élmény, illetve hatásos legyen ez a fajta masszázs, ne szintetikus sörtéjű kefét használj. Az ugyanis a legrosszabb esetben akár irritálhatja is a bőrt és fertőzéseket okozhat. Ez szintén igaz a nagyon durva, kemény fajtákra. Inkább egy olyan kefét válassz, ami természetes sörtéjű és hosszú a nyele, ugyanis így a nehezebben elérhető testtájakat is tudod kezelni.

Arctorna

Így használd
Mivel a szárazkefe masszázs serkenti a vérkeringést, lehetőleg reggel, még zuhanyzás előtt végezd el. A jobb lábadtól haladj a bal lábad felé, majd a lábfejeden keresztül szépen lassan haladj egyre feljebb. Ezután következnek a karok: itt szintén a jobb oldalról menj át a bal oldalra, dörzsöld át a kézfejedet és haladj a vállaid felé, majd ezt ismételd meg visszafelé is. Ezután a fenék, a has, a mellkas és a combok következzenek. Legutoljára a hát kerül sorra. Nagyon fontos, hogy mindig körkörösen masszírozz, mindig a szív felé haladva.

A szárazkefe masszázst az arcodon is végezheted, de csak egy nagyon puha kefével, ami kifejezetten erre a testtájékra való. A masszázst követően hideg/langyos vízzel zuhanyoz le, ezáltal a méreganyagokat is lemosod magadról. Ezután pedig ne feledkezz meg egy testápoló olaj vagy krém használatáról. A szárazkefe masszázzsal kitágulnak a pórusok, aminek következtében a tápanyagokat sokkal jobban magába tudja szívni a bőr. Már heti két-három, alkalmanként 3-5 perces kezelés is jelentős javulást hoz.

Mikor ne alkalmazd a szárazkefe masszázst?
Amennyiben ekcémás vagy gyulladt a bőröd, esetleg valamilyen bőrbetegséged van, akkor inkább ne alkalmazd ezt a módszert. A tetovált területekben kárt tehet a dörzsölés, így ebben az esetben is inkább mondj le a szárazkefe masszázsról.