Active Beauty
Piloxing: ezt várhatod az izgalmas tréningtől

Fitnesz-mix

Piloxing: ezt várhatod az izgalmas tréningtől

Szép, definiált izmokra vágysz? Többek között ezeket is megkaphatod a piloxing edzéstől. Cikkünkben minden kérdésedre választ találsz az izzasztó hibrid edzéssel kapcsolatban.

Mi a piloxing fitnesztrend?

A piloxing vagy a boxilates egy hibrid sportág, ami tulajdonképpen két népszerű irányzat, a boksz és a pilates ötvözete egy kis tánccal fűszerezve. A színvonalas tréninget erő-, állóképesség- és hajlékonyságfejlesztő gyakorlatokból gyúrták össze.

A piloxing négy jótékony hatása

1. Az izzasztó boksz blokkok edzik a szívet és keringési rendszert, ahogy a kar- és a vállizomzatot is.
2. A pilates gyakorlatok a mélyebb izomzatra hatnak, feszesítik a testet, javítják a tartást és a mozgékonyságot.
3. Az intenzív intervall edzéssel egy óra alatt akár 1000 kalóriát is elégethetünk.
4. Edzőruha és csúszásmentes matrac – ez minden, amire kezdetben szükséged lesz a piloxing edzéshez. A haladók speciális, granulátummal töltött piloxing kesztyűket is hordanak az edzéseken. A kesztyű viselése által az edzés a karokat és a vállakat még jobban megdolgoztatja.

Ilyen egy piloxing edzés

Az óra egy az ütéstechnikát ismertető blokkal kezdődik. Ezt követi az intenzív bemelegítés, aminek célja az izmok nyújtása és lazítása. Ezután kezdődnek az izzasztó piloxing gyakorlatok, mint a felülések bokszütésekkel kombinálva, hátonfekvésben végzett rúgások vagy a klasszikus felütések, a kereszt- és egyenes ütések. Gongszó jelzi az adott gyakorlatsor végét, valamint a levezetési fázis kezdetét. Ennek során az edzés résztvevői a matracon légzésgyakorlatokat végeznek, és az egész testet nyújtógyakorlatokkal lazítják. A piloxing edzések általában egyórásak.

Itt találsz piloxing órákat:

  • fitnesztermekben
  • ingyenesen a YouTubeon.