Menü

5 testrész, 5 gyakorlat

Napi 10 perc hétfőtől péntekig a formás idomokért

Home » Gasztro és Sport » Sport » 5 testrész, 5 gyakorlat - 08.2019

A stresszel teli hétköznapokon nagyon nehéz időt szakítanunk a sportolásra. Ennek ellenére nem kell lemondanunk a formás idomokról, ugyanis napi 10 perc otthoni edzés is pozitív hatással lehet a testünkre.

Az alábbi öt gyakorlatnak hála teljesen át tudjuk mozgatni a testünket, így a lábaink, a karunk, a fenekünk, a hasunk és a hátunk is feszes és izmos lesz.

  1. Kar

Természetesen nem az a cél, hogy akkora karunk legyen, mint Arnold Schwarzeneggernek, de ettől még nagy hangsúlyt kell fektetnünk a karedzésre is, ha tónusos izmokat szeretnénk. Ehhez tökéletes gyakorlat a hátsó fekvőtámasz. Üljünk le a földre, a talpunk legyen a földön, a karjainkat támasszuk magunk mögé úgy, hogy az ujjaink a fenekünk felé nézzenek. Ezután szép lassan engedjük le magunkat majdnem teljesen a földig, onnan pedig vissza fel. Figyeljünk a könyökeinkre, hogy azok ne menjenek ki oldalra, illetve a hátunk mindig maradjon egyenes.

TIPPEK A KARCSÚ ALAK MEGTARTÁSÁHOZ

  1. Láb

Nincs is szebb az izmos női lábaknál, de ehhez tennünk is kell. A lábedzés sok erőt és kitartást kíván, hiszen sec perc alatt elfáradunk tőle, ennek ellenére megéri a küzdelmet. Az egyik leghatásosabb gyakorlat a guggolás. Álljunk nagy terpeszbe, a térdek és a lábfejek pedig nézzenek kifelé. Ezután guggoljunk le úgy, hogy közben a hátunk egyenes marad, a lábszárak pedig nem mozdulnak el előre. Addig guggoljunk le, amíg a térdünknél derékszög nem lesz, ezután álljunk fel. Ha súlyokkal szeretnénk dolgozni, akkor azokat tegyük a vállainkhoz, és úgy guggoljunk.

  1. Has

Fontos megjegyezni, hogy a lapos has érdekében a táplálkozásra is fokozottan oda kell figyelnünk, de természetesen az edzés is sokat számít. A legegyszerűbb gyakorlat a hasprés. Feküdjünk hanyatt a földre, húzzuk fel a lábainkat, a talpaink pedig maradjanak a földön. A kezeinket tegyük a tarkónkra, az ujjainkat kulcsoljuk össze. Ezután emeljük meg a felsőtestünket annyira, hogy a lapockáink már ne érjenek a talajhoz. Ezután lassan engedjük vissza a felsőtestünket. Nagyon fontos, hogy mindig felfelé nézzünk, hogy ne terheljük túl a nyaki csigolyákat.

MIT SPORTOLNAK A LEGCSINOSABB HÍRESSÉGEK

  1. Hát

A legtöbb nő nem tartja fontosnak a hátedzést, pedig az ülőmunka miatt rettentő gyengék a hátizmaink, amin érdemes változtatni. Feküdjünk le a hasunkra, a kezeinket pedig tegyük a tarkónkra. A felsőtestünket ezután lassan emeljük meg, pár másodpercig tartsuk ki ezt a pózt, végül ismét feküdjünk vissza a földre. Ha ezt a gyakorlatot minden nap elvégezzük, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megerősödnek a hátizmaink.

  1. Fenék

Szerencsére a kerek popsiért sem kell az edzőterembe rohannunk, hiszen rengeteg olyan gyakorlat létezik, amit otthon is el tudunk végezni. Az egyik kedvenc a csípőemelés. Ehhez feküdjünk hanyatt a földön, húzzuk fel a térdünket, a talpunk pedig legyen a földön. Ezután emeljük magasra a csípőnket, és figyeljünk arra, hogy a törzsünk és a térdünk egy vonalba kerüljenek.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk