Active Beauty
Így tüntesd el az ajkaid körüli ráncokat

És mosolyogj önfeledten!

Így tüntesd el az ajkaid körüli ráncokat

A száj körüli ráncok első jelei
Ezek a típusú ráncok korod előrehaladtával keletkeznek, méghozzá a mélyebb rétegekben található kollagén és a hialuronsav lebomlása következtében. Ez két anyag felel a bőr feszességéért, és ezeknek köszönhetően marad stabil a bőr szerkezete. Miután ezek mennyisége lecsökken, ráncok keletkeznek, többek közt az ajkaink körül is. Ezen kívül a bőr is sokkal szárazabbá válik, és az ellenállóképessége is csökken az öregedési folyamat során.

Ragyogó arcbőr 4 lépésbenÁpolás – Ez segít az ajakaid körül megjelenő ráncok esetén
Mivel tehát a bőr idővel egyre vékonyabb lesz, illetve veszít a rugalmasságából, előbb vagy utóbb ráncok jelennek meg rajta. Az egészséges életmód, a megfelelő fényvédelem és bőrápolás azonban kitolhatja a ráncok kialakulásának időpontját.
Az olyan öregedésgátló termékek, melyek hialuront, C- vagy E-vitamint tartalmaznak, enyhíthetnek a száj körül kialakuló ráncokon. Ezeken kívül a silicea, az urea, a méz, a mandula- és az olívaolaj, a gránátalma kivonatok, a zöld tea vagy az aloe vera is alkalmas a ráncok kezelésére.
Mit tegyél?

- Kiegyensúlyozott táplálkozás: egyél minél több gyümölcsöt és zöldséget, egészséges zsírokat, jó minőségű fehérjét, tej- és szójatermékeket, azonban mellőzd az állati zsírokat és a cukrot.
- Elegendő folyadék: a folyadék nem csupán az anyagcseréd, hanem a bőröd nedvességtartalmának fenntartása szempontjából is fontos.
- Arcmasszázs: a masszázsnak köszönhetően serkented a kollagéntermelést, továbbá megakadályozod a ráncok képződését.
- A magas nedvességtartalmú krémek optimalizálják a sejtanyagcserét és a bőr regenerációját.
- A rendszeres enyhe peelingek alkalmazása szintén javasolt, ugyanis hatására eltünteted az elhalt hámsejteket, aminek köszönhetően egyenletesebb és feszesebb lesz az arcbőröd, továbbá a sejtaktivitást is serkented.

K-vitaminnal a szép bőrértMit NE tegyél?
  • - Alkohol: ne fogyassz alkoholt, ugyanis az elvonja a vizet a szervezetedből és a bőrödből.
  • - Dohányzás: a nikotin nem csak a bőrsejteknek méreg, hanem a dohányzás során végzett mozdulat hatására előbb kialakulnak a száj körüli ráncok.
  • - UV-sugarak: az UV-fény károsítja a bőrsejtek szerkezetét, így serkenti a bőröregedést.
  • - Kevés alvás: éjszaka számos regenerációs folyamat megy végbe, melyek során lebontódnak a szabad gyökök, a bőr apró szerkezeti hibái pedig helyreállnak.