Active Beauty
Ragyogó arcbőr 4 lépésben
Szöveg: Linda Freutel

Fakó, élettelen bőr, viszlát!

Ragyogó arcbőr 4 lépésben

Egy arcbőr, mely olyan tiszta és sima, hogy a napsugarakat tükörként veri vissza? Ha erre vágysz, a dm segít neked célod elérésében – speciális termékekkel és sminktippekkel, melyek minden bőrtípust ragyogóvá tesznek.
Sokan szeretnénk, hogy olyan friss és mesésen pirospozsgás legyen az arcbőrünknek egész nap, mint amilyen egy kiadós arcszauna után szokott lenni. A „dewy skin” kifejezés épp ezt takarja, ami lefordítva annyit jelent: harmatos vagy harmatfriss bőr. Egy arcbőr, mely olyan, akár a tündéreké: feszesnek és simának látszik, a pórusok kicsinek tűnnek, s mintha a hajnali harmat ülne rajta. Megmutatjuk, milyen trükkökkel teheted Te is ilyen ragyogóvá az arcbőrödet.

Harmatos hatás – Tippek a tökéletes bőrhöz

1. lépés: A bőr nedvességgel való feltöltése

Minél hidratáltabbak a bőr sejtjei, annál feszesebbnek és simábbnak tűnik a bőr, és annál szebben tükröződik rajta a nappali fény. Ezért a harmatos bőr alapja a rendszeres hidratáló ápolás.

Tipp: ha különösen intenzív ragyogásra vágyunk, fújjuk át a megtisztított arcbőrünket finom vízpermettel (amit a legjobb, ha egy szórófejes flakonból viszünk fel), majd pedig masszírozzunk néhány csepp sárgarépaolajat a bőrünkbe. Az olaj védőrétegként vonja be a bőrt, megakadályozza a nedvesség elpárolgását, és tartós hidratáltságot biztosít. Ezenkívül szuper selymes csillogást eredményez az extra harmatos hatásért.

2. lépés: könnyű textúrájú BB krém alapozóként

Minél könnyebb az alapozó, annál természetesebb hatású lesz a bőr. Ezért a harmatos arcbőr alapjaként az erősen fedő textúrák helyett BB krémeket ajánlott használni. A pattanásokra vagy a pigmentfoltokra csak egy kevés korrektor kerüljön, hogy az arcbőr megőrizze természetes hatását.

Extra tipp: a BB krémet egy benedvesített alapozószivaccsal vidd fel. Ezzel különösen lággyá teheted az átmenetek, és még csillogóbbá varázsolhatod a bőröd.

3. lépés: Csillogó – igen! Csillámos – nem!

Van különbség a csillogó és a csillámos bőr között. Az első természetes és élettel teli hatású, míg az erősen csillámos bőr mindig kissé mesterkélt kinézetű. Túlzott csillámhatás akkor jön létre, ha a highlightert, a csillámpúdert és más csillámszemcséket tartalmazó termékeket túl nagy felületre vagy nagy mennyiségben visszük fel.

Mivel a mesterséges fényű fürdőszobában nem látjuk meg azonnal, hogy mennyire csillogó az összhatás, ezeket a termékeket először csak kis mennyiségben ajánlott felvinni. A csillámszemcsék nappali fényben kezdenek el tündökölni. Tehát természetes fényviszonyok között válik láthatóvá a csillogás – és az is, ha túl sokat vittünk fel a csillogó termékekből. Tehát erre is érvényes a szabály: a kevesebb több.

4. lépés: Trükközés vazelinnel

Reggeli harmat csókolta arcbőrt úgy is tudunk varázsolni, hogy vazelinnel kenjük be leheletvékonyan az arcunk azon részeit, melyeket a legtöbbet süt a nap. Ettől az arccsontok, az orr- és a homlokcsont nedves hatású csillogást kap. Ezenkívül a szemhéjakra is tehetünk egy pötty vazelint. Ennél viszont vigyázz: vízálló szempillaspirált használj, nehogy pandaszemek nézzenek rád vissza a tükörből.

Extra-tipp: akinek nincs kéznél vazelin, az az arccsontjaira enyhén színezett ajakbalzsamot is felvihet. Így az arcbőr nemcsak harmatos hatású lesz, hanem enyhén pirospozsgás is. Pont, mint egy igazi tündéré.