Menü

A bőrvasalás mestere – NYEREMÉNYJÁTÉK

Bemutatkozik a hialuronsav

Home » Szépség » Szépségápolás » A bőrvasalás mestere – NYEREMÉNYJÁTÉK - 09.2020

A hialuronsavat természetes csodaszerként tartják számon, mely az egyik leghatásosabb fegyverünk a ráncok ellen. Ismerd meg közelebbről!

Mi az a hialuronsav?

Számos szépségápolási termék összetevői között megtaláljuk a hialuronsavat, így érdemes közelebbről is megismernünk ezt a csodaszernek kikiáltott anyagot. A hialuronsav megtalálható a szervezetünkben, testünk minden olyan részén, ahol létfontosságú szerepe van a nedvességnek. Ezeken a területeken kívül 50 százalékban a bőrünk is tartalmazza.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

Kémiai szempontból a hialuronsav alapvetően szénhidrátmolekulák nagyon hosszú láncolata, mely saját súlyánál ezerszer több vizet tud elraktározni. Többek közt ennek a tulajdonságának köszönheti népszerűségét.

Mi a hialuronsav feladata?

A hialuronsav megköti a bőr nedvességtartalmát, csökkenti az esetleges gyulladásokat, hatással van a sejtek légáteresztő képességére, továbbá támogatja a sebgyógyulást. Szervezetünk azonban kb. 30 éves kortól egyre kevesebbet termel belőle, mely mennyiség 60 éves korunkra az eredeti 10 százalékára csökken.

Ismerd meg a legújabb szépségápolási hatóanyag előnyeit

Hogyan hat külsőleg?

A hialuronsav szintjének csökkenésével egyidőben elkezd ráncosodni a bőrünk, és a rugalmasságából is veszít. Ettől kezdve különösen fontos, hogy célzottan pótoljuk, ami szerencsére külsőleg is tud javítani bőrünk nedvességtartalmán. Ezen kívül megvédi a bőrünket a környezeti hatásoktól, illetve megakadályozza, hogy káros anyagok jussanak be a bőr alatti szövetekbe. Ennek eredménye a szép, sima és egészséges bőr.

AZ ÉRETTEBB BŐR ÁPOLÁSA

Rövid láncú és hosszú láncú hialuronsav – Mi a különbség?

Attól függően, hogy a cukormolekulák milyen módon kapcsolódnak egymáshoz, megváltozik a hialuronsav állaga. Minél rövidebb láncúak a molekulák, annál mélyebbre jutnak be a bőrünkbe, így azoknak feltöltő hatásuk van, míg a hosszú láncúak inkább a bőrünk felső rétegét ápolják, ahol megkötik a nedvességet.

Kiknek ajánlott?

Hialuronsavat nem csak az öregedésgátló krémek tartalmaznak, hanem különféle bőrtisztítószerek, illetve kézkrémek és testápolók is. Magas koncentrációban inkább az arcmaszkokban és szérumokban található meg, így ezekkel rövidtávon nagyon jó eredményeket érhetünk el. Hidratáló hatásának köszönhetően száraz, már-már hámló bőr esetén is ajánlott alkalmazni. Már 25 év felett érdemes elkezdeni a hialuronsavas készítmények használatát, melyek még pattanásos bőr esetén is tökéletes választásnak bizonyulnak, hiszen nem tömítik el a pórusokat. Szintén rendkívül kedveltek a hialuronos ajakbalzsamok, melyek teltebbnek láttatják az ajkainkat.

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Azért, hogy segítsünk bőröd fiatalságának megőrzésében, egy kis játékra invitálunk, melynek végén kisorsolunk 10 db Revox hyaluron arcszérumot.

A játékban való részvételhez válaszold meg alábbi kérdésünket!

Egy hialuron molekula a saját súlyánál hányszor több vizet képes elraktározni?

A választ a következő címre küldd el nekünk: dm@marquardmedia.hu

A játékszabályzat itt található.

 • A játék kezdete: 2020.09.03., 10.00
 • A játék vége: 2020.09.06., 23.59
 • Sorsolás: 2020.09.09., 10.00

EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább a 10 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:

 • Cs. Anita
 • É. Sz. Judit
 • I. M. Eszter
 • K. Nikolett
 • M. Anita
 • P. Anita
 • P. Piroska
 • R. Krisztina
 • S. Zsanett
 • Sz. Mária

Revox hyaluron arcszérum – A hialuronsav (HA) a bőrben természetesen megtalálható anyag, ami felelős a bőr vízmegtartásáért és segít a hidratáltság és feszesség fenntartásában. Egy HA molekula a saját tömegének ezerszeresét képes vízből tárolni és nemcsak megtartja a nedvességet a bőrben, hanem megakadályozza a nedvesség elvesztését is. A bőrt hidratáltan tartja egész nap. A hialuronsav helyreállítja a bőr természetes védekezőképességét, csökkenti az öregedés jeleit, így a bőr azonnal simább és ragyogóbb lesz. A termék tökéletes a száraz, fakó bőrre, és minimalizálja a ráncokat.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk