Active Beauty
Hialuronsavas sampon: így működik az intelligens hajápolás

Skinifaction

Hialuronsavas sampon: így működik az intelligens hajápolás

Skinifaction az új szépségápolási trend neve, ami arról szól, hogy a bőrápolóanyagokat a hajunkon is kipróbáljuk. Számos hatóanyag, például a hialuronsav, samponok összetevőjeként is bizonyítja szupererejét, és képes visszaadni a fénytelen és roncsolt végű hajnak a régi selymes csillogását.

Így hat a hialuronsavas sampon

Ahogy az arcbőrt, úgy a hajat is képes hidratálni a hialuronsav. Hiszen a haj – ahogy a bőr is – mindennap számos károsító környezeti hatásnak van kitéve, mint az UV-sugárzás, a fűtés okozta száraz levegő és a kipufogógáz. A hialuronsavas sampon a hajszálak hámrétegébe hatolva segít azok belsejében tartani a nedvességet. A hosszú, száraz és sprőd végű haj különösen sokat profitál ebből a hatásból.
 

További fejbőr- és hajápoló hatóanyagok

Az avokádó és az aloe vera a bőrápolás területén már bizonyította ápoló potenciáját. Ám ezek a hatóanyagok a hajszálakat és a fejbőrt is képesek hidratálni, valamint segíthetnek enyhíteni a korpásodásra hajlamos fejbőr viszketését. A proteinek pedig erősítik és regenerálják a hajszálakat. Az L-arginin aminosav a fehérjék egyik építőeleme. Sampon összetevőként javítja a fejbőr barrier funkcióját, és energiát ad a növekedési folyamathoz. Ugyanakkor a hajtöredezés megelőzésében is szerepet játszik. A kollagén ugyancsak egy strukturális építőelem, jelen van a testünk minden szövetében. Közvetlenül a hajon alkalmazva volumennövelő hatású. A sprőd hajvégek doktorai pedig az olajok. Ezek megerősítik a hajszálak külső rétegét, és védik őket a káros környezeti hatásoktól. A szőlőmagolaj olyan könnyű textúrájú, hogy közvetlenül a hajvégekbe dolgozható. Ezenkívül a C-vitamin és a biotin is erősíti és védi a hajat a káros környezeti hatások ellen. Ha a hajnak intenzív ápolásra van szüksége, akkor a legjobb, ha egy koncentrált szérummal kezeljük.
 

Egészséges fejbőr niacinamiddal, valamint AHA- és BHA-savakkal

A niacinamidot a bőrápolásban nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása miatt becsülik nagyra. A fejbőrre is ugyanilyen hatással van, ráadásul a korpásodást is csökkenti. A kémiai radírok nemcsak a bőrről távolítják el az elhalt hámsejtek. Az AHA- és BHA-savak a fejbőrt is megtisztítják, és megakadályozzák, hogy eltömődjenek a hajtüszők, ami viszketéshez, hámláshoz vezethetne.