Menü

Így tápláljuk bőrünket belülről a hidegben

Intsünk búcsút a szárazságnak

Home » Szépség » Így tápláljuk bőrünket belülről a hidegben - 11.2019

Kint hideg, bent meleg – ez az állandó hőmérséklet-változás teljesen kikészíti a bőrünket, így télen sokkal jobban oda kell figyelnünk bőrünk ápolására annak érdekében, hogy tovább maradjon szép és selymes.

8 Celsius-fok alatti hőmérsékletnél testünk megállítja a faggyútermelést és kevesebbet is izzadunk. Ennek következtében sokkal csekélyebb mennyiségű víz éri a bőrünk felső rétegét, felborul a zsír- és vízháztartása, a szél és a hideg pedig tovább szárítja a bőrünket. A legveszélyeztetettebb területek közé tartozik az arcunk, a szánk, a kezeink és a lábaink, ugyanis ezen testrészeinkben alapból kevesebb faggyúmirigy található. A hideg évszakban tehát az egyik legfontosabb teendőnk, hogy elegendő nedvességgel és zsírral lássuk el a bőrünket, hogy tovább szép maradjon.

Arc

Télen mindegyik bőrtípusnak több lipidre – ez egy többnyire glicerint és zsírsavat tartalmazó anyag – van szüksége, így ajánlott mindennap olyan arckrémet használnunk, melynek visszazsírozó hatása van. Nagyon fontos, hogy mielőtt bekrémezzük az arcunkat, de akár egy intenzív ampullakúra használata előtt is, mindenféleképp tisztítsuk meg a bőrünket, majd mossuk meg langyos vízzel. Ezen kívül alkalmazhatunk nyugtató hatású arcmaszkot is, ami szintén pozitív hatással lesz bőrünk állapotára. A bőrradírozásról sem kell lemondanunk az év ezen szakaszában. Hetente kétszer nyugodtan távolítsuk el az elhalt hámsejteket, azonban télen ehhez krém állagú termékeket ajánlott használnunk. Ha aknéval küzdünk, akkor ugyanazokat az ápolószereket alkalmazzuk továbbra is, melyek már beváltak, hiszen egy másik termék hatására csak még jobban eltömődhetnek a pórusaink, aminek következtében több pattanásunk lesz.

TÉLI BŐRÁPOLÁS 1X1

Ajkak

Ajkaink pikkpakk kiszáradhatnak és kicserepesedhetnek a hidegben, hiszen ezen a területen egyáltalán nincsenek faggyúmirigyek, melyek védelmet jelentenének a kiszáradástól. A legjobb választás, ha olyan ajakbalzsamot használunk, amely UV-védelemmel is el van látva. Ezen kívül kerüljük ajkaink nyalogatását, ugyanis az csak ront a helyzeten.

Kezek és lábak

A kezeink sajnos gyakran ki vannak téve a hideg és a száraz levegőnek, így szintén ápolásra szorulnak. A rendszeres krémezés mellett mindig hordjunk kesztyűt, ugyanis így tudjuk a legjobban védeni a bőrünket. Annak ellenére, hogy a lábainkat védi a cipő a hidegtől, szintén kiemelt figyelmet kell szentelnünk az ápolásukra, ugyanis ezen a területen sem találhatók faggyúmirigyek, így könnyedén kiszáradhatnak. Kezeinkre és lábainkra egyaránt használjunk visszazsírozó krémet, ami ismét egyensúlyba hozza bőrünk zsír- és a nedvességtartalmát.

A LEGFONTOSABB VITAMINOK A TÉLI HÓNAPOKRA

Belsőleg

Nem csak az számít, hogy mit kenünk a bőrünkre, hanem az is, hogy belülről milyen tápanyagokkal látjuk el. Bőrünk szempontjából is rendkívül fontos a kiegyensúlyozott étrend, a megfelelő vitaminbevitel, továbbá az elegendő vízfogyasztás, hiszen aki elegendő vizet iszik, az belülről is képes ápolni bőrét, illetve megóvni azt a kiszáradástól. Mindezek mellett azonban néha érdemes beiktatnunk egy-egy belsőleg tápláló kúrát is, melynek értékes összetevőit viszonylag nehéz csupán táplálkozással bevinni. Ezek a különleges alkotóelemek segíthetik fenntartani a bőr rugalmasságát, fokozhatják a sejtaktivitást és stimulálhatják a bőr megújulását. Ha pedig van bennük hialuronsav – ami egy természetes nedvességmegtartó –, az képes belülről kipárnázni a bőrünket, így egyenletesebb és simább lesz annak felszíne.

Balea Beauty Drink étrend-kiegészítő ampullakúra rézzel, biotinnal, C-vitaminnal és hialuronsavval 20 db, 500 ml (20 x 25 ml), fekete ribizli és szőlő ízű. A biotin hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához, a C-vitamin pedig segíti a normál kollagénképződést és a sejtek oxidatív stresszel – például a káros környezeti hatásokkal – szembeni védelmét. A réz részt vesz a kötőszövetek normál állapotának fenntartásában és hozzájárul a bőr normál pigmentációjához. Több arckrémben, szérumban és arcmaszkban már hosszú ideje alkalmazzák a hialuront, mint „szépség-összetevőt” a bőr külső hidratálására, mely egy áttetsző, zselés állagú, a test bizonyos kötőszöveteiben termelődő anyag. A bőr természetes regeneráló képessége, illetve hialuron-koncentrációja már a 25. életévünkben elkezd csökkenni, ennek következtében csökken a bőr rugalmassága és feszessége is.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk