Active Beauty
Hogyan válassz nyugtatócumit?
Szöveg: dm

Miért nyugtatja meg a kisbabákat a cumizás?

Hogyan válassz nyugtatócumit?

Miért nyugtatja meg a kisbabákat a cumizás?
Tudtad, hogy a kisbabák már az anyuka hasában is szopiznak? Minden csecsemőnek veleszületett igénye van a szopizásra (szopóreflex). Amikor a babák nem táplálkozás céljából szopiznak, nyugtató hormonok szabadulnak fel.
Milyen típusú nyugatócumik léteznek?
Minden baba a saját tempójában nő és fejlődik, ezáltal minden csecsemőnek megvannak az egyedi szükségletei a nyugtatócumikat illetően is. Annak érdekében, hogy megtaláljuk a kisbabánk számára legmefelelőbbet, napjainkban nyugtatócumik széles kínálata áll redelkezésre, különböző anyagokból, eltérő méretekben, formákban és színekben.

Amennyiben nyugtatócumit szeretnél beszerezni, fontos, hogy olyan típust válassz, amely nem befolyásolja a gyermeked állkapcsának és fogazatának megfelelő fejlődését. Kaphatóak már kifejezetten ezt figyelembevéve kifejlesztett, fogszabályozós nyugtatócumik is.

Anyagukat tekintve léteznek latexből és szilikonból készült nyugtatócumik. A szilikonból készült nyugtatócumik átlátszóak, íztelenek és szagtalanok, így érzékeny babáknak is biztonsággal adhatóak. Általánosságban elmondható, hogy időtállóbbak, mint latexből készült társaik. A szilikon cumik bármilyen típusú sterilizálóban biztonsággal fertőtleníthetőek.
A Philips Avent nyugtatócumik élelmiszeripari minőségű szilikonból készültek, allergén és BPA-mentesek. Mindegyik Philips Avent cumi fogszabályozós, így nem befolyásolják a kisbaba állkapcsának és fogazatának megfelelő fejlődését. A nyugtatócumikhoz tartozó tok segítségével könnyen sterilizálhatók és higiénikusan tárolhatók. Többféle színben, mintával és életkori ajánlással elérhetők, így könnyedén megtalálhatod gyermeked számára a legmegfelelőbbet.

Philips Avent Soothie
Kifejezetten újszülött kisbabáknak ajánlott nyugtatócumik, 0-6 hónapos korig. Különleges kialakításuk elősegíti a baba és mama közötti kötődés elmélyülését.
Philips Avent UltraSoft nyugtatócumi
A legpuhább Philips Avent nyugtatócumi kifejezetten az érzékeny bőrű babák számára kifejlesztve. A lekrekített, puha cumipajzs gyengéd a baba arcához.
Philips Avent UltraAir nyugtatócumi
Extra nagy levegőnyílásokkal, amelyek biztosítják a baba bőrének légzését, hogy az száraz és egészséges maradhasson.