Active Beauty
Interjú Nagy-Kovács Ramónával
Szöveg: Tarapcsák Dalma

„Az egészséges életmód beiktatható kisgyerek mellett is”

Interjú Nagy-Kovács Ramónával

Gondoltad volna néhány éve, hogy a közösségi médiában ilyen szinten berobbansz?

Lassan négy éve kezdtem el tudatosabban foglalkozni a social felületekkel, eleinte azért, mert szerettem volna növelni személyi edzőként a klientúrámat, illetve Danival együtt (Rami férje, Nagy Dániel – a szerk.) szerettük volna ezen a felületen is népszerűsíteni a sport iránti elköteleződésünket. De megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy ekkorára nőjük ki magunkat – csak sodródom (nevet). Elsődlegesen a sport és az egészséges életmód témája köré épülnek fel a csatornáim, és ezt egészíti ki a mi kis családunk, a mindennapjaink és az aktívan eltöltött szabadidős tevékenységeink. Mi egész egyszerűen magunkat adjuk, és ténylegesen azokat a tartalmakat osztjuk meg, amiket átélünk.

2019 őszén született meg a fiatok, Olivér. Hogy látod, az, hogy te kisgyermek mellett is ügyelsz az egészséges életmódra, inspirálóan hat más anyukákra is?

Abszolút, szeretném is motiválni az anyukákat arra, hogy próbálják meg beilleszteni a mozgást a mindennapjaikba. Illetve a kisgyerekeket arra ösztönözni, hogy megszeressék a sportolást. Szerintem kisgyerek mellett is lehet mozogni – persze nem tagadom, sokszor nem egyszerű, és nem is feltétlen fér bele minden egyes nap, de lehet rá időt szakítani. Sosem szerettem volna átesni a ló túloldalára, és olyat mutatni, ami szerintem is kivitelezhetetlen, de az egészséges életmód beiktatható kisgyerek mellett is. Arról nem is beszélve, hogy ezzel is példát mutathatok a kisfiamnak. Ugyanakkor szerintem fontos, hogy lássák az emberek azt is, hogy nálunk sem mindig, minden a vidámságról szól. Ha betegek vagyunk, ha rossz napunk van, vagy ha épp pizzát eszünk a földön, mert nem volt időm főzni, és ahhoz volt kedvünk, akkor azokat a pillanatokat ugyanúgy megmutatom, hiszen ezek is éppúgy hozzátartoznak a napjainkhoz. Ezekkel semmi gond nincs szerintem, az egyensúly az, ami fontos.

Veled is ennyire tudatosak voltak a szüleid az egészséges életmód tekintetében?

Ennyire talán nem voltak tudatosak velem szemben a szüleim, legalábbis egészen pici koromban biztosan nem. A gimis korszakomtól kezdve mondhatom azt, hogy már ebben szocializálódtam – édesanyám is a mai napig az egészséges alapanyagokat részesíti előnyben. Mivel esztétikai sportágban voltam élsportoló, nagyon oda is kellett figyelnem arra már tinédzserként, hogy jó formában legyek, amihez persze elengedhetetlen az egészséges életmód.

Hogyha az elmúlt évet nézzük, hogy viseltétek a pandémia hozta változott élethelyzetet?

Nagyon hullámzó volt, nem tagadom, minket is megviselt az elmúlt időszak. Valamikor motiválatlanabb vagyok, valamikor pedig egyenesen szárnyalok. Az, hogy a kisfiamnak jó példát mutassak, illetve az, hogy a férjem büszke legyen rám már hatalmas motiváló erők, illetve a legnagyobb egyértelműen az, hogy a követőimmel oda-vissza motiváljuk egymást. Amikor pozitív visszajelzés érkezik tőlük egy-egy edzés kapcsán, akkor mindig azt érzem, hogy még többet szeretnék nyújtani, segíteni nekik.

És mindig dolgoztok is valami újdonságon a férjeddel! Lehet már tudni, hogy mi lesz a következő nagy dobásotok?

Rengeteg tervünk van – az elmúlt fél év gyakorlatilag csak a tervezésről szólt. Éppen ezért kissé nehéz helyzetben is érzem magam, hiszen ennek óhatatlanul is egy kicsit a tartalmaink mennyisége látja kárát, hiszen nem tudunk szétszakadni. A jó hír viszont az, hogy bár olykor úgy tűnhet, hogy kevesebb a poszt, vagy épp a videó, ugyanakkor a háttérben nagyon is dolgozunk, csak sok minden egyelőre nem publikus. Az biztos, hogy a nyárra több olyan tervünk is van, ami még közelebb hozhat minket a követőinkhez.