Active Beauty
Különleges sminktechnikák

Hallottál már a bakingről?

Különleges sminktechnikák

Baking
A baking nevű technikának hála rendkívül tartós lesz a sminkünk, azaz az elkészítés után még órákkal később is tökéletes. Ennél a módszernél laza port juttatunk a szemek alá, ami 10-30 perc elteltével már készre „sül”, azaz kifejti hatását, így a maradékot egy ecsettel eltávolíthatjuk, lesörpörhetjük. Ennek a trükknek nagy előnye, hogy nem engedi bejutni az apró ráncokba a concealert.

Cut crease
Ennél a technikánál egy éles, egyenes vonalat húzunk a mélyítő vonalba. Ehhez sötét és világos színeket kell használnunk. Utóbbit a mozgó szemhéjra kell felvinni a mélyítő vonalig, míg a sötét színt a mélyítő vonal fölé, teljesen a szemöldökcsontig. A két különböző árnyalatot egy éles vonal választja el. Ennek köszönhetően sokkal határozottabbak lesznek a szemeink, illetve a drámai hatás sem marad el.
 

CC krémHalf cut crease
Ez a sminktechnika annyiban különbözik az előzőtől, hogy csak a vonal fele van kiépítve, ugyanis a végénél összemosódik a világos és a sötét szemhéjpúder egymással.
 
Blending
A blending célja, hogy a sminkünknek ne legyenek éles körvonalai, azaz szép átmeneteket képezzünk. Ezt úgy érjük el, ha a termékeket alaposan összedolgozzuk, így nem keletkeznek se csíkok, se élek. Erre a célra lehet kapni speciális szivacsokat és ecseteket.

Contouring
Ezzel a sminktechnikával ki tudjuk emelni vagy épp ellenkezőleg, el tudjuk rejteni arcunk bizonyos részeit. Árnyékokat hozunk létre az arcunkon, így vékonyíthatunk rajta, vagy elrejthetjük az arcunk azon részeit, melyeket annyira nem szeretünk. Erre a célra a bőrünknél egy sötétebb színt kell használnunk.
 

Szemhéjtus, szemceruza & szempillaspirálHighlighting
Ez a contouring teljes ellentéte, ugyanis ezzel a módszerrel ki tudjuk hangsúlyozni az arcunk különböző részeit. Ehhez csillogó vagy a bőrünknél világosabb termékeket kell használnunk. Amennyiben úgy emelünk ki bizonyos területeket, hogy nem alkalmazzuk a contouring technikát, akkor ezt strobingnak hívjuk.

Fox eye
A füstös és cicás szemsminkről már mindenki hallott, de a fox sokkal kevésbé elterjedt. Ezzel a módszerrel szűkebb tekintetet tudunk varázsolni, így a cicás smink teljes ellentéte, ami ugye éppen nagyobbnak láttatja a szemeket. A fox eye-hoz egy egyenes tusvonalat kell húznunk, azaz nem kell bele ívet tennünk, így érjük el a rókaszem hatást. Ha tehát jobban szeretjük a mandulavágású szemformát, akkor ezt a sminktechnikát alkalmazzuk.