Active Beauty
Így sminkelj a maszk alatt

Amikor a szem visz mindent

Így sminkelj a maszk alatt

A kötelező maszkhasználat igencsak nagy kihívások elé állít minket, legalábbis ha a sminkelésről van szó. Épp ezért eláruljuk, hogy mire kell figyelnünk a tökéletes és tartós smink érdekében.

A megfelelő primer és alapozó

A maszk alatt pikk-pakk elkezdünk izzadni, ezért rendkívül fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes primert, aminek köszönhetően nem fog elkenődni az alapozónk. De milyen primert válasszunk? Az biztos, hogy egy mattító hatású primerrel nem lőhetünk mellé, ugyanis ezek a típusú termékek meggátolják a túlzott faggyútermelést.

A vízálló vagy magas fedőképességű alapozók használatát mindenképp kerüljük, ugyanis ezek eltömítik a pórusokat, így nem tud szellőzni a bőrünk. Ezek helyett válasszunk inkább egy színezett nappali krémet vagy BB-krémet, melyeket nyugodtan felvihetünk a mattító hatású primerre anélkül, hogy később bőrproblémáink keletkeznének.

Tipp: Ne használjunk minden nap primert és alapozót, ugyanis egy idő után pattanások vagy piros foltok jelentkezhetnek a bőrünkön.

EZÉRT JÓ NEKÜNK A MICELLA

Helyezzük a fókuszt a szemeinkre!

A maszk sajnos eltakarja az arcunk nagy részét, így a mosolyunk és a gyönyörűen kifestett szánk sajnos láthatatlanná válik a nagyközönség számára. Épp ezért olyan fontos, hogy a szemsminkre helyezzük a hangsúlyt. Reggelente szánjunk picit több időt erre, és készítsünk például gyönyörű cica szemsminket, de akár füstös szemeket is sminkelhetünk, mindössze arra kell figyelnünk, hogy ehhez földszíneket használjunk.

Fontos: Maszkhasználat során SOHA ne feledkezzünk meg a szempillaspirálról, hiszen annak köszönhetően még hangsúlyosabbá varázsolhatjuk a szemünket, egy világos színű szemceruzával pedig még üdébb lesz a tekintetünk.

Hosszan tartó rúzst a maszk alá!

A rúzs szerelmeseinket is van egy jó hírünk. A maszk ellenére is nyugodtan kifesthetjük a szánkat, mindössze arra kell figyelnünk, hogy hosszan tartó rúzst válasszunk, és mindenáron kerüljük a szájfényt, illetve a ragacsos textúrájú rúzsokat. A hosszan tartó rúzsok nem ragadnak bele a maszkba, továbbá rendkívül tartósak, így nem kell attól félnünk, hogy amikor mégis lekerülne a maszk, a rúzs nagyja már hiányzik az ajkainkról.

Extra tipp: Az ilyen típusú rúzsok kiszáríthatják a szánkat, ezért felkenésük előtt iktassunk be egy ajakradírozást, így eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket.

IDŐTÁLLÓ SMINKTRENDEK

Ne feledkezzünk meg a púderről!

Annak érdekében, hogy minél tartósabb legyen az alapozónk, mindig használjunk púdert, ugyanis az fixálja a korábban felvitt terméket. Ehhez használjunk egy nagy és puha ecsetet, amivel a teljes arcunkra könnyedén felvihetjük a púdert.