Active Beauty
CC krém

5 ok, amiért szeretjük

CC krém

Mondjunk búcsút a bőrpírnak, a pattanásnyomoknak és a bőrhibáknak! A CC krémek segítségével gyorsan és észrevétlenül elrejthetjük az apróbb hibákat anélkül, hogy sminket kellene hozzá viselnünk.

Jó lenne, ha reggelente csak egy kis időt kellene töltenünk a fürdőszobában, a természetesen ragyogó arc érdekében? Utópisztikusnak hangzik? Pedig éppen erre valók a CC krémek, amelyekkel pillanatok alatt elrejthetjük a sötét karikákat, ereket és pigmentfoltokat, alapozó használata nélkül.

Az arctisztítást soha ne spóroljuk le, de ha kevés időnk van reggelente, akkor a nappali krémünket leválthatjuk CC krémre, mely tápláló krém és smink is egyben. Természetesen sokkal könnyebb, mint egy alapozó, ezáltal a fedése sem olyan erős, de nem is nehezíti el a bőrt.

EGY JÓ ALAPOZÓ CSODÁKRA KÉPES!

CC KRÉM, BB KRÉM, ALAPOZÓ – MI A KÜLÖNBSÉG?

A CC rövidítés a színkorrekció szóból tevődik össze. Ezek a termékek színezett nappali krémek, amelyek az ápolásról és a fedésről is gondoskodnak.

Mi a különbség a BB krémhez képest? Alapvetően az, hogy a CC krémek jobban elfedik a pattanásokat és a bőrpírt. Tehát, ha nagyobb fedést szeretnénk, de a természetes megjelenést is megőriznénk, akkor ez lehet a megfelelő termék számunkra.

A klasszikus alapozóhoz képest a CC krém kevésbé fed, viszont több tápláló és hidratáló összetevőt tartalmaz.

 

Nézzük, a fentieken túl mi az az 5 ok, amiért ajánljunk a CC krémek beépítését a szépségápolási rutinunkba!

  1. Azonnal egységesebb arcszín

Míg a BB krémek nem kifejezetten alkalmasak problémás bőrtípusokra, addig a CC krémek a nagyobb fedettségüknek köszönhetően korrigálhatják az elszíneződéseket, eltüntethetik a napsütés nyomait és egységesíthetik arcszínünket. Emellett fényvisszaverő pigmenteket is tartalmaz, így a bőrt vizuálisan is szebbé varázsolhatja.

  1. Ápolja a bőrt

A legtöbb CC krém öregedésgátló összetevőket is tartalmaz, ezek például niacinamiddal, C és E-vitaminnal támogatják a bőrt a sejtek megújulásában, tárolják a nedvességet, és ezáltal csökkentik a bőr öregedését. Ha pedig ráncokról beszélünk, jó hír, hogy egyes CC krémek tartalmaznak fényvédő faktort, így megvédik az arcbőrt a naptól és annak hosszú távú káros hatásaitól.

  1. Elfedi a bőrpírt

Akár a foltoktól, a lila karikáktól vagy az irritált bőr látványától szeretnénk megszabadulni, a CC krémet kifejezetten a bőrpír elrejtésére fejlesztették ki. A pigmentekben ezért minimális mennyiségű zöld szín van, mely láthatóan halványítja a piros területeket.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

  1. Alkalmazkodik a bőr tónusához

Gyakran nehezen találod meg a megfelelő színtónust? A CC krémek esetén nincs szükség a színpaletta tanulmányozására, mert termékenként általában csak néhány árnyalat érhető el. Ennek az oka, hogy a CC krémekben található pigmentek csak akkor nyílnak ki, ha érintkeznek a bőrrel, így minden arcszínhez egyénileg igazodnak.

  1. Minden bőrtípusra

Pattanásos vagy zsíros bőrre a nagyobb fedésű CC krémek alkalmasak, amelyek ideális esetben mattítják vagy kiegyenlítik a faggyútermelést. Száraz bőr esetén vagy az első ráncoknál ajánlatos hidratáló összetevőjű, például hialuronsavas krémet használni, de a kifejezetten  érzékeny bőrűek is találhatnak számukra megfelelő terméket a kategóriában.