Menü

Smink olcsón

Nem kell, hogy drága legyen a jó megjelenés

Home » Szépség » Smink » Smink olcsón - 02.2021

A jó tanács drága lehet, de egy jó sminknek határozottan nem kell annak lennie, hiszen a dm-nek már nagyon sok kiváló és elérhető árú sminkterméke van. Most a megfelelő alkalmazási tippeket mondjuk el ezek használatához.

Egy tökéletes sminknek semmi köze a pénzhez. Még a profi sminkesek sem költenek hatalmas összegeket eszközeikre. Éppen ellenkezőleg, pontosan tudják, hol lehet pénzt megtakarítani annak érdekében, hogy a smink olcsó legyen, de a megjelenés tökéletes. A megfelelő termékek a dm-ben megtalálhatóak, a többit mi eláruljuk.

OLCSÓ, DE ÖTLETES SMINKELÉS: A LEGJOBB TIPPEK A SPÓROLÁSHOZ

Először ujj, majd beauty blender – Az alapozás helyes sorrendje

Egy beauty blender vagy egy ecset segít az alapozó egyenletes eloszlatásában. Amit azonban sokan nem tudnak, hogy annak érdekében, hogy a smink olcsó és megfelelő legyen, elengedhetetlen, hogy milyen sorrendben alkalmazzuk a termékeket és az eszközöket. Ha az alapozót közvetlenül a szivacsra helyezzük, az felszívja az alapozót, és pazarlunk. Ezért jobb, ha először az ujjaink segítségével kenjük fel az alapozót a bőrünkre, és csak ezután dolgozzuk el egy beauty blenderrel vagy egy ecsettel.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

Kifogyott a szempillaspirál? Ez biztos?

A szempillaspirál mindig része egy jó sminknek, és éppen emiatt, mert ilyen gyakran használjuk, gyorsan kifogy. Legalábbis ezt gondoljuk. Legtöbbször a benne lévő fekete festék csak gyorsan beszárad, és a kefe már nem tudja megfelelően felvenni a festéket. Ilyenkor azt gondoljuk, hogy azonnal új szempillaspirált kell vennünk, de ez nem így van. Ha spórolni szeretnél, tegyél egy vagy két csepp szemcseppet vagy kontaktlencse folyadékot a szempillaspirálba, rázd össze kicsit, majd jöhet a rácsodálkozás, hogy valójában mennyi szempillaspirál festék maradt még benne.

 

Tökéletes színillesztés – Egy csepp a megfelelő színhez

Bőrünk télen világosabb, mint nyáron, ez köztudott. Éppen ezért, ennek megfelelően kell kiválasztani az alapozónkat, hogy ne tűnjön a megjelenésünk műnek. Ám ez nem azt jelenti, hogy rengeteg pénzt kell költenünk különböző árnyalatú alapozókra. Ha olcsón meg akarjuk úszni az alapozást, akkor inkább speciális árnyalatmódosítókat használjunk, ezek lehetnek világos vagy sötét árnyalatúak. A megfelelő színárnyalat érdekében, keverjük a folyékony alapozóhoz, hogy az alapozó színét fokozatosan hozzáigazítsa a bőrszínünkhöz. Egyébként az egész folyamat egy BB krémmel is működik.

5 TIPP A HOSSZÚ ÉS DÚS SZEMPILLÁKÉRT

Multifunkcionális paletta: olcsó és ötletes lehetőségek tárháza

A dm-nél remek sminkpaletták vannak, amelyek egyszerre multifunkcionálisak és olcsók is.

Tippünk: Válassz egy szemhéjfesték palettát, amely elsősorban vörös, barna és nude tónusokat tartalmaz.  A vörös tónusok egyaránt használhatók szemhéjpúderként és pirosítóként, valamint a matt színek az ajakrúzsok alapjául is. A barna árnyalatok természetesen szemhéjfestéknek, de kontúrozásra is alkalmasak. A világos, nude színekre a highlighter helyettesítésénél van szükség.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk