Active Beauty
Pattanás nyomai?

Így rejtsd el őket

Pattanás nyomai?

A pattanások mindig a legrosszabbkor jelennek meg az arcunkon. Szerencsére azonban egy kis kézügyességgel és a megfelelő kozmetikumokkal el tudjuk ezeket tüntetni.

Pattanások elrejtésének lépései

#1 lépés – Arctisztítás

Az első és legfontosabb lépés arcunk alapos megtisztítása, ennek ellenére ezt a lépést szoktuk a leggyakrabban kihagyni. A szennyeződés és az elhalt bőr eltávolításával azonban megakadályozhatjuk további pattanások kialakulását.

#2 lépés – Beauty tippünk

A pattanásokra kenjünk némi teafaolajat, vagy valamilyen más antibakteriális készítményt, ugyanis ezzel segítjük azok gyógyulását. Várjuk meg, míg teljesen megszárad az arcunk, majd következhet a harmadik lépés.

#3 lépés – Alapozó

Az alapozót egy szivaccsal vigyük fel az arcunkra, így el tudjuk rejteni a piros foltokat és az apróbb pattanásokat. Ez a lépés nem kötelező, ugyanis ha előnyben részesítjük a természetes sminket, akkor ne kenjünk az alapozót a teljes arcunkra, mindössze a pattanásokra.

MINDENT A CSONTHÉJAS GYÜMÖLCSÖKRŐL

#4 lépés – Concealer vagy korrektor

Ezek mindegyikével célzottan a pattanásokat tudjuk elfedni. Annak érdekében, hogy természetes hatása legyen a sminkünknek, ehhez a lépéshez nyugodtan használhatunk egy keskeny ecsetet vagy egy fültisztító pálcikát, melyekkel könnyedén fel tudjuk vinni a festéket a bőrhibákra. Ezután egy nagyobb ecsettel alaposan dolgozzuk el a concealer széleit.

#5 lépés – Fixálás

Annak érdekében, hogy a felvitt smink a helyén maradjon, az utolsó lépésben fixálnunk kell azt, méghozzá egy púderrel.

Melyik a legjobb szín a pattanások elfedésére?

Annak érdekében, hogy minél természetesebb legyen a sminkünk hatása, egy olyan concealert válasszunk, ami hasonlít a bőrszínünkre. Nagyon vörös pattanások esetén egy zöldes színű concealer a legjobb választás, ami semlegesíti a pattanás pirosságát.

C-VITAMINNAL A SZÉP BŐRÉRT

A TRÜKK!

Ha már semmi sem segít, akkor van még egy trükk, amivel el tudjuk terelni a figyelmet a pattanásokról. Ha például a homlokunkon van több bőrhiba, akkor rúzsozzuk ki a szánkat, így biztosan senki sem a homlokunkra fog figyelni. Ha pedig az állunk pattanásos, akkor varázsoljunk egy fantasztikus szemsminket, így már nem is lesznek feltűnőek a bőrhibák.

Ezeket a hibákat kerüljük a pattanások eltüntetésekor

  • A gyulladt pattanásokat hagyjuk békén, maximum valamilyen antibakteriális készítményt kenjünk rájuk. Amennyiben mégis befedjük ezeket egy vastag réteg festékkel, akkor csak lassítjuk a gyógyulási folyamatot.
  • Soha ne használjuk az ujjainkat a pattanások lefedése során, így csak még több baktérium és szennyeződés kerül az arcunkra, ami további pattanásokat eredményez. Inkább használjunk ecsetet, fültisztító pálcikát vagy szivacsot.
  • Szintén rendkívül fontos az ecsetek és szivacsok rendszeres tisztítása. Amennyiben erről megfeledkezünk, azokkal is a szennyeződést fogjuk szétkenni az arcunkon, ami további pattanásokhoz vezet.