Active Beauty
Arctisztítás: Ezért esküszünk az arctisztító olajokra

K-Beauty

Arctisztítás: Ezért esküszünk az arctisztító olajokra

Már régóta tudjuk, hogy a feszes, egészséges arcbőr nem kizárólag adottság kérdése. A helyes ápolás mellett a napi arctisztítás is fontos szerepet játszik az arcbőr szépségének megőrzésében. Ezen a téren egyre felkapottabbá válnak az arctisztító olajok. Így tanácsos használni őket.

Miért olyan fontos az arctisztítás?

Az arctisztítás során nem csak a sminktermékeket távolítjuk el az arcbőrünkről. A nap folyamán sok minden a rárakódik – a baktériumoktól a faggyún keresztül a porig. Károsodhat a védőréteg, ha ezt a réteget nem távolítjuk el róla, ami gyulladások kialakulásához vezethet. Aki napközben sminket visel, annak esténként először tanácsos lemosnia a sminkjét, majd pedig kezdetét veheti a tisztító rituálé.

Mik azok az arctisztítóolajok?

Fontos tudni: a tisztítóolajok nem hagyományos növényi olajok. Ezért az olíva- és kókuszolajat jobb, ha nem használod arctisztításra. Ugyan ezek is feloldanák a bőrön lévő smink- és szennyeződésréteget, viszont nehéz lenne eltávolítani őket. A természetes olajokkal szemben a tisztítóolajok egy emulgeáló anyagot is tartalmaznak, ami lehetővé teszi, hogy vízzel könnyedén lemoshassuk őket. Ezen tulajdonságuk miatt ezeket a termékeket hidrofil olajoknak is nevezik.

Az arctisztítóolajok használatának előnyei

A sminklemosás után a száraz bőr gyakran feszül és hámlani kezd. A száraz bőr tisztítására ideálisak a tisztítóolajok. Antibakteriális hatásúak, szabályozzák a bőr faggyútermelését, és már a tisztítás során is ellátják a bőrt nedvességgel.

Arctisztítás olajokkal: így működik

Nedves bőrön alkalmazva: vízzel keveredve a készítmény tejes állagúvá emulgeálódik. Ezt belemasszírozzuk a bőrbe, majd pedig vízzel lemossuk. Így a bőrt már a tisztítás során is ellátjuk nedvességgel.
Száraz bőrön alkalmazva: a tisztítóolajat (akár a koreai szépségrutinban) felvisszük a bőrre, és belemasszírozzuk. Ezt követően egyszerűen egy vattakoronggal letöröljük, vagy vízzel alaposan lemossuk róla.

Tipp zsíros bőrre: double cleansing – dupla tisztítás

Ez a trend Koreából származik. Az a különleges benne, hogy két különböző fajtájú arctisztító terméket használunk egymás után: a tisztítóolaj után egy vízalapú készítménnyel – például zselével, habbal vagy micellás vízzel – is megtisztítjuk az arcunkat. Az arctisztítás így szuperalapos, a fényvédőtermékek maradványai is nyomtalanul eltűnnek a bőrről. A zsíros arcbőr különösen szereti ezt az eljárást.

Olajos arctisztítás: ezeket a termékeket szeretjük:

„Bio vadrózsa arcápoló olaj” az alverde Naturkosmetik márka terméke

Megvásárlom most a dm webshopján.


A Balea VITAL 7-szeres arcápoló olaj értékes formulája gazdagon ápolja és nyugtatja az érett bőrt, valamint rugalmasabb és feszesebb bőrről gondoskodik.

Megvásárlom most a dm webshopján.