Active Beauty
Mixie haj
Szöveg: Nagy Viktória

Ez lesz a 2023-as év trendfrizurája

Mixie haj

Hosszú a hajad, és változásra vágysz? Mit szólnál, ha kipróbálnád a mixie-t, ami az idei év egyik trendfrizurája?

Mi a mixie?

A mixie-t elsősorban azok a nők szeretik, akik rajonganak a rövid hajért. A mixie két frizura kombinációja: a mulleté és a pixie-é. Előbbi itthon leginkább „Bundesliga” frizuraként terjedt el, aminél elől rövid, hátul pedig hosszú a haj.

De vajon mitől olyan különleges a mixie, ha kettő, már létező hajviseletből született meg? Leginkább attól, hogy..
  • A mixie-nél a tarkó tájékon némileg hosszabb a haj
  • Oldalt és a fej hátsó részénél ellenben rövidek a hajszálak
  • Ahhoz, hogy friss és fiatalos legyen a végeredmény, a fejtetőn lépcsőzetesen vágják a hajat
  • Egy frufru szintén elengedhetetlen része a mixie-nek, de annak hossza egyénfüggő

Rizsvíz: Mit ad a hajnak?


Trendi frizura: csillogó haj középválasztékkal


Kinek áll jól a mixie?
Némi bátorságra lesz szükséged, ha egy mixie-t szeretnél vágatni magadnak, főleg abban az esetben, ha hosszú a hajad. Ha azonban új külsőre vágysz, akkor nincs jobb választás ennél a frizuránál!

A mixie kiemeli az arcvonásokat, főleg az arccsontokat. Leginkább azoknak áll a jól, akiknek szívalakú vagy ovális az arcuk. Szögletes és kerek arccal rendelkezők is bátran viselhetik, de csak abban az esetben, ha egy rövid frufrut is vágatnak hozzá.

Bármilyen hajszerkezethez illik?

Alapvetően nem számít, hogy göndör, egyenes, vastag- vagy vékonyszálú a hajad: a mixie bármilyen hajtípusnál jó választásnak bizonyul, mindössze a végeredmény mutat máshogy. Ha vékonyszálú a hajad, akkor sokkal dúsabbnak fog tűnni a lépcsőzetes vágás miatt. Göndör haj esetén pedig igazán izgalmas lesz a végeredmény!

A mixie formázása
A mixie alapvetően egy könnyen formázható frizura, hiszen még szárítani sem kell, ha nem szeretnéd. Ezen kívül sokkal ritkábban kell vele fodrászhoz menned, mint egy pixie-vel, sőt mi több, akkor is jól néz ki, ha oldalt vagy hátul kicsit hosszabb. Azért 4-6 hetente meg kell látogatnod a fodrászodat. Tény, hogy ez idő és pénz, a hajad viszont mindig szép és egészséges lesz.

Ha mégis több időt szeretnél a mixie formázására szánni, akkor az alábbiakat teheted:
  • Göndör haj esetén mindössze némi zselét vagy waxot kenj a hajadba. Ha ki szeretnéd emelni a göndör fürtjeidet, akkor használj egy vékony sütővasat.
  • Egyenes hajnál hab használata ajánlott, amit hajmosás után, de szárítás előtt kell beledolgoznod a tincseidbe. Ha a hajszárítódra felteszed a diffúzor fejet, akkor még jobb eredményt érhetsz el. De ha nincs kedved a szárítással vesződni, akkor nyugodtan megvárhatod, hogy maguktól megszáradjanak a tincseid.