Menü

6 napozási szabály, ha babát vársz

Vigyázz magatokra!

Home » Szépség » Szépségápolás » 6 napozási szabály, ha babát vársz - 07.2020

Kismamaként sem szeretnél lemondani a napozásról és a szép barna bőrről? Akkor örömmel tudatjuk veled, hogy nem is kell, mindössze az alábbi szabályokat kell betartanod hozzá.

  1. Veszélyes időszak

Köztudottan nem ajánlott 11 és 15 óra között napozni, hiszen ekkor a legerősebb a sugárzás, így pikk-pakk leéghetünk, amivel komoly kárt tehetünk a bőrünkben. Várandósként ezt a szabályt végképp be kell tartani, így ebben az időszakban csak az árnyékban szabad élvezni a nyári meleget.

  1. Tűző nap

Kismamaként mindenáron kerülni kell a tűző napot, így az előbb említett veszélyes időszakon kívül sem ajánlott a napozás, hiszen vérnyomás problémákat, túlhevülést, illetve napszúrást is okozhat. Ha mindenáron barnulni szeretnénk, akkor jó hír, hogy félárnyékban is lehetőség van erre.

  1. Védd a pocakot

Annak ellenére, hogy a kisbabánk védett helyen van a hasunkban, inkább takarjuk valamivel a pocakunkat, ha mégis úgy döntenénk, hogy egy nagyon rövid időre kifekszünk a napra.

NAPOZÁSI ABC

  1. Fényvédelem

Életünk minden terén ajánlott vegyszermentes készítményeket használni, nincs ez másképp a fényvédelem esetén sem. Sőt mi több, várandósoknak kifejezetten ajánlott a természetes összetevőkből készült készítmények használata. A kismamák bőre ugyanis sokkal érzékenyebb, azaz gyorsabban ég le, könnyebben alakulnak ki rajta pigmentfoltok, továbbá sokkal szárazabb is. Épp ezért olyan napozókrémet ajánlott használni, ami nem csak megvéd minket a káros UV-sugaraktól, de egyben ápolja és táplálja is a bőrünket.

Néhány szabály segít a biztonságos napozásban
  1. Bőrápolás

Annak ellenére, hogy egy jó fényvédőkrém ápolja és védi is a bőrünket, sose feledkezzünk meg a napozás utáni bőrápolásról, hiszen a bőrünk a napozás során veszít nedvességtartalmából, így szükségünk lesz egy olyan készítményre, mely megnyugtatja és pótolja az elveszített nedvességet, továbbá puhává varázsolja azt.

MIT TEGYÜNK, HA MÁR BEKÖVETKEZETT A LEÉGÉS?

  1. Folyadékpótlás

Nem csak a bőrünknek, a szervezetünknek is szüksége van elegendő folyadékra, ami a napozás következtében akár további 1 litert is jelenthet. Tehát a terhesség során ajánlott napi 2-3 liter folyadékmennyiséget ki kell egészítenünk 1 literrel, legalábbis akkor, ha napoztunk, hiszen csak így tudjuk megelőzni a kiszáradást.

További cikkek a témában:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk