Menü

Játsszunk egyet!

Otthon is szabadon

Home » Család » Gyereksarok » Játsszunk egyet! - 04.2020

Ahogy a saját bőrünkön is tapasztaljuk, vannak helyzetek, amikor az ember beszorul a négy fal közé. Persze ez kisgyerekkel nem is olyan egyszerű. Játéktippjeink segítenek, hogy könnyebben átvészeljétek a négy fal között a mindennapokat.

Activity vagy kártya

Ha óvodás, iskoláskorú gyermekeitek vannak – de akár akkor is, ha még nincsenek – az Activity mindig jó móka. Lehet hatalmasakat nevetni, gondolkozni, rajzolni és mutogatni. Ám nem csak azért jó ez a társasjáték, mert vidám pillanatokat szerez a család apraja-nagyjának, de azért is, mert élvezetes formában tanítja és fejleszti a kézügyességet, a szókincset és a kommunikációs készségeket. Ha viszont az Activity nem a ti játékotok, kártyázzatok. A magyar és a francia kártyával is sokféle játékot kipróbálhattok a legegyszerűbbtől a nehezebb, bonyolultabb típusúakig.

X-box játékok

Az x-box azért is nagy találmány, mert nem csak aktív szórakozást kínál, de akár edzésprogram is tervezhető vele. Ezen kívül rengeteg játék kapható és letölthető hozzá, amely mozgással kombinálható. Egy X-boksz olimpia hatalmas élmény az egész családnak, miközben átmozgathatjátok magatokat, és a kicsik is levezethetik a felesleges energiáikat. Próbáljátok ki például a Just Dance sorozatot, amellyel az otthonotokba vihetitek az igazi disco-hangulatot, vagy a Star Wars kihívásokkal teli pályáit.

ÍGY FEGYELMEZZÜNK KIABÁLÁS NÉLKÜL

Játéktippek, amikkel a négy fal között is változatossá tehetők a mindennapok

Bunkerépítés

Alakítsátok át az egyik szobát bunkerré! A gyerekek hihetetlenül élvezik az építést, és akár egész nap is képesek „elszöszmötölni” vele, majd miután elkészültek, beköltöznek és még éjszakára sem hajlandók elhagyni, annyira belefeledkeznek a játékba. Ha van rá lehetőség – mert több szoba vagy nagyobb tér áll rendelkezésetekre –, akár bunkerépítő bajnokságot is rendezhettek.

Főzősuli

Vannak ételek, melyeket szinte minden gyerek imád. Ilyen a pizza, a muffin, a palacsinta. Miért ne készíthetnétek el együtt? A tésztagyúrást, a palacsinta kenést már a legkisebbek is profin csinálják, és emellett nagyon élvezik is, hogy mint a nagyok, ők is főzőcskézhetnek. Ha már nagyobbak a gyerekek, és érdekli őket a kuktáskodás, tanítsátok meg nekik a kedvenc ételeik elkészítését. Gyűjtsétek össze a családi recepteket, és készítsetek belőle szakácskönyvet.

5 TIPP, HOGYAN TANÍTSUK MEG ORROT FÚJNI A GYEREKET

Kreatívkodás

Évek óta nincs időtök albumba rendezni a fotóitokat? Készítsetek fotófalat vagy egyedi albumot és feliratozzátok. Írjatok mesét a gyerekekkel és készítsetek illusztrációkat is hozzá. A kicsikkel tavaszi díszbe öltöztethetitek az otthonotokat: hajtogassatok virágokat, fessetek, gyurmázzatok! Készítsetek házilag slime-ot vagy szappanbuborék fújót! Az interneten számtalan leírást találhattok, hogyan fogjatok hozzá.

A nagyobb gyerekek nagyon otthonosan érzik magukat az online világban. Itt a remek alkalom, hogy közösen elindítsatok egy blogot valamilyen őket érintő témában. Összegyűjthetitek a nyaralásaitok, kirándulásaitok élményeit, a fotóitokat, és beszámolhattok a tapasztalataitokról, de téma lehet a divat, a barátság, az autók vagy a zene.

További  játéktippek:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk