Menü

A legjobb beltéri játékok a téli hónapokra

Szórakozás és energialevezetés

Home » Család » A legjobb beltéri játékok a téli hónapokra - 12.2017

Akár a rossz időjárás miatt, akár azért, mert betegek a kicsik (vagy ami talán még rosszabb: mi vagyunk betegek), a lakásban ragadni kihívás. A gyerekek ugyanis tele vannak energiával, és nem tudják/akarják megérteni, miért nem játszhatnak kint a szabadban. Ilyenkor kell bevetni az alábbi szuper beltéri játékok valamelyikét, hogy estére kellőképpen elfáradjanak és úgy aludjanak, mint a bunda.

Ugróiskola
A mindenki által jól ismert gyerekjáték beltéri mókára is alkalmas! Persze nem kell telefirkálni a járólapot… Ma már kaphatók úgynevezett ugróiskola matracok, amelyeket elég a földön fixálni és kezdődhet az ugrálás – ez pedig szórakoztató módon hamar eltünteti a felesleges energiákat.

Kincskeresés
Rejtsünk el otthonunk különböző pontjain apró kincseket (például arany fóliába csomagolt csokoládétallért), és küldjük a gyerekeket kincsvadászatra. 20 perc elteltével fújjuk le az expedíciót, és számoljuk össze, ki gyűjtötte a legtöbb kincset. Természetesen mindenki nyertes, hiszen az édességek minden esetben a megtalálójukat illetik.

BAKANCSLISTA A TÉLI SZÜNETRE

Erődépítés
Gyakorlatilag csak a gyerekek fantáziája szabhat határt annak, hogy hogyan építenek erődöt! Készülhet a kanapé díszpárnáiból, székekből és plédekből is, a lényeg, hogy minél nagyobb és kuckósabb legyen. Ennek a beltéri játéknak a képzelőerő használata és a csapatmunka a legjobb része.

Riszaviadal
Tekerjük fel a hangerőt és kezdjünk el táncolni! Akár a gyerekek is lehetnek a lemezlovasok, a hangulatvilágítás érdekében pedig kapcsoljuk le a lámpákat és szerezzünk be néhány egyszer használatos világító rudat, amelyektől igazi diszkó-feelingünk lesz.

A GYEREKEK ÉS A PÉNZ

Lufitenisz vagy lufifoci
Fújjunk fel néhány léggömböt, toljuk a falhoz a bútorokat, hogy a gyerekeknek több helye legyen focizni a lufikkal. Ha van kéznél pár papírtányér, akkor azokat használhatjuk teniszütőnek is – a teniszlabda természetesen ebben az esetben is a lufi.

Versenypálya-építés
Ragasztószalag, kartonpapír és hasonló alapvető kellékek segítségével a gyerekek megépíthetik a saját versenypályájukat, amelyen aztán egy barátságos autóverseny keretében összemérhetik a játékautóikat. A versenypálya legegyszerűbb verziója, ha színes ragasztószalagot ragasztanak a padlóra, és annak mentén vezetik a kis kocsikat.

Szórakoztató dobókocka
Fogjunk egy minél nagyobb, kocka alakú dobozt, és készítsünk belőle szórakoztató dobókockát! Majd tematikusan írjunk mind a hat oldalára – például tornagyakorlatokat, úgy mint futás egy helyben 30 másodpercig, 15 felülés, pókjárás 30 másodpercig, indiánszökdelés 1 percig, 5 darab négyütemű fekvőtámasz, békaugrás 30 másodpercig. A gyerekek számára már az óriási dobókocka eldobása is élvezet lesz, a tornagyakorlatok pedig garantáltan lefárasztják őket.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk