Active Beauty
Gomba és szépségápolás

Csodát tesznek a bőrrel

Gomba és szépségápolás

Reishi gomba

Az ázsiaiak már évszázadok óta esküsznek a reishi gomba jótékony hatásaira. Ezt a gombát leginkább a gyulladáscsökkentő hatása miatt javasolt alkalmazni, hiszen eltünteti a piros foltokat és irritációkat a bőrödön. Ezen kívül megerősíti azt, ami ezáltal sokkal frissebb és üdébb lesz. Ha ez a célod, akkor használj speciális krémeket vagy szérumokat.
 

Micellás víz – 3 ok, amiért neked is használnod kell


Chaga gomba

Lappföldön ezt a gyógygombát számos betegség gyógyítására is használják, de a szépségipar is felfigyelt már rá, így rengeteg olyan készítmény kapható, melyek összetevői közt a chaga gomba is megtalálható. Utóbbi képes javítani a pattanásos bőr állapotán, illetve enyhíti az aknét és a pikkelysömört is. És ha ez nem lenne elég, még a kezdetleges ráncok ellen is hatékonyan fellép.
 
Shiitake gomba

A chaga gombához hasonlóan a shiitake is olyan készítményekben található meg, melyeket a pattanásos bőr kezelésére fejlesztettek ki. Ezt a hatását a gombában lévő szelénnek köszönhetjük, mely nem csak erősíti a bőrt, de serkenti is annak regenerációját. Ezen kívül kipárnázza a bőrt, amitől az sokkal feszesebb lesz.
 

Spermidin


Rezgőgomba

A rezgőgomba egy vegán hialuronsav szállító, így tökéletes azok számára, akiknek nagyon száraz a bőrük. A hialuronsav nedvességgel látja el bőrt, ami ennek köszönhetően sokkal frissebb és üdébb lesz. Ezen kívül sokkal simábbnak fog tűnni a bőröd, hiszen eltűnnek a szárazság következtében kialakuló ráncok. Ha a bőrödnek erre a gombára van szüksége, akkor megtalálhatod számos arcápolási termékben és gazdag testápolóban.

Ezüst rezgőgomba

A klasszikus hialuronsav egyik szuper alternatívája az ezüst rezgőgomba, ami ezen kívül számos olyan anyagot tartalmaz, melyek nedvességgel látják el a bőrt. Ennek következtében ez is el tudja tüntetni a száraz foltokat és az enyhe ráncokat, így a bőröd ismét gyönyörűen friss lesz. Ez a gomba leginkább nappali krémekben és szérumokban található meg.