Menü

Micellás víz – 3 ok, amiért neked is használnod kell

Ezért elengedhetetlen

Home » Szépség » Szépségápolás » Micellás víz – 3 ok, amiért neked is használnod kell - 01.2021

Sokak számára ma már a napi rutin része a sminkeltávolítás. De mik azok a micellák, és miért ne éljünk már nélkülük? Mágnesként vonzzák a szennyeződéseket, anélkül, hogy kiszárítanák a bőrt. A micellák ma már nagy számban jelen vannak a sminkeltávolító és a tisztítószerekben. De mi is pontosan az a micella?

Alapvetően a micellák apró tisztító molekulák, amelyek akkor keletkeznek, amikor az úgynevezett felületaktív anyagok vízzel érintkeznek. A micellának van egy zsírban oldódó magja és egy vízben oldódó héja, melyek tökéletesen kiegészítik egymást. Míg a “zsírkedvelő” rész vonzza a szennyező részecskéket, ezeket a “vizet szerető” micellás héj bezárja, és maradék nélkül távolítja el a bőrről. A szappannak is hasonló hatása van. A micellás víz ennek korszerűsítése. Mivel a micella felületaktív anyag apró részecskéi különösen zsíroldékonyak, dörzsölés nélkül is hatékonyan tisztítanak. Azt hinnéd, hogy vegyszerként működik? Ne aggódj, az apró nanorészecskék teljesen ártalmatlanok.

Tehát mindez jó ok arra, hogy miért ne akarjunk többé micellás víz nélkül élni, és bátran támaszkodjunk rá a szépségápolási rutinunk során és a smink eltávolításakor egyaránt.

C-VITAMINNAL A SZÉP BŐRÉRT

3 OK, HOGY MIÉRT A MICELLÁS VIZET VÁLASZD

Enyhe sminkeltávolítás minden bőrtípusra

A dm-ben megtalálható több olyan micellás víz, mely nem tartalmaz alkoholt vagy olajat, ami azt jelenti, hogy a bőr természetes védőrétegét nem roncsolja. A tisztítás utáni feszülő és száraz érzés már a múlté. A micellás termékek száraz és érzékeny bőrre is alkalmasak.

Tipp: Vattával vigyük fel és nyomjuk hozzá a bőrünkhöz röviden, hogy a micellás víz hatni tudjon.

3in1

Alapos tisztítás és ápolás egyben? Gyakori ígéret a szépségiparban. A micellák képesek három termék kombinálására a hatásmódjukban: a pórusok mély tisztítására, az arcfesték eltávolítására és a hidratáló ápolásra is alkalmasak. Az enyhe formula miatt a micellás víz a szemre is alkalmazható, továbbá a vízálló smink és az rúzs is eltávolítható vele. A smink eltávolításakor nincs szükség dörzsölésre.

Tipp: A legjobb, ha a smink eltávolítása során először a szemet, majd az ajkakat, végül az arcot tisztítjuk meg.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

Mély tisztítás maradványok nélkül

A könnyű készítmény mélyen behatol a pórusokba anélkül, hogy eltömítené azokat. Ezenkívül a micellák szó szerint vonzzák a szennyeződéseket, és valóban nem hagynak semmilyen sminket vagy termékmaradványt a bőrön, így öblítés sem szükséges.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk