Active Beauty
K-Beauty

10 lépésben egy álom arcbőrig

K-Beauty

Porcelán arcbőr és egészséges ragyogás minden életkorban? Az ázsiai nők ismertek ragyogó arcbőrükről. Elsősorban a kifinomult tisztító és ápoló programjuk felelős ezért.

Akár a japán J-Beauty, akár a dél-koreai K-Beauty – a kelet-ázsiai kozmetikai rutinokat különösen innovatívnak tartják, és nálunk nyugaton is nagyon népszerűek.

Gyorsan eltávolítani a sminket fogmosás közben, vagy az irodába menet kirúzsozni a szánkat? Az ázsiai nők többsége ilyenkor csak ingatja a fejét, mert a napi szépségápolásban minden egyes lépésre nagyon ügyelnek. A K-Beauty lépései mindenképpen megérik a fáradozást, elvégre hidratált és egyenletes bőrrel jutalmaznak, amely még smink nélkül is kivitelezhető – ez a megjelenés Ázsiában különösen népszerű.

Összetevők és eszközök

Az ázsiai ápolási rutin számos szépségápolási összetevője rég meghódította a kozmetikai polcokat. Ezenkívül a szokatlan összetevők, például a szintetikus kígyóméreg, mindig meglepetést okoznak. Sok ötletes termékért tartozunk köszönettel az ázsiai szépségszakértőknek – a BB krémektől kezdve olyan eszközökig, mint a Konjac szivacs, a jade roller vagy a Gua Sha kő.

A K-BEAUTY 10 LÉPÉSE

Az alapötlet valójában egyszerű: alapos tisztítás, hidratálás és védelem. Azt azonban, hogy ténylegesen ki milyen szérumot, krémet és maszkot alkalmaz, mindenki maga döntheti el. A többség az alábbi 10 lépést szigorú irányelvnek tekinti, amelyet rugalmasan alakíthat saját igényeihez.

  1. lépés: tisztítás

Az alapos tisztítás az egészséges és a ragyogó arcbőr legfontosabb alappillére. Végül is a legjobb krémek és szérumok sem tehetnek semmit, ha a sminkmaradványok vagy az eltömődött pórusok akadályozzák őket. Az ázsiai nők ezért két lépésben járnak el. Először tisztító olajat alkalmaznak, és finoman bemasszírozzák azt a smink és a felesleges faggyú eltávolítása érdekében.

  1. lépés: a kettő jobb, mint egy

Miután az olajat langyos vízzel leöblítették, tisztító habot vagy gélt használnak a bőr alapos megtisztítására. Egyébként a jó tisztítás akkor is fontos, ha nem sminkelsz napközben, mert a napvédő maradványok, a finom por vagy más környezeti toxinok zavarhatják a bőr regenerálódását.

10 OK, AMIÉRT A KÁVÉ JÓT TESZ NEKÜNK

  1. lépés: hámlasztás

A T-zóna enyhe hámlasztása segít az eltömődött pórusokon. Nemcsak a mechanikus hámlasztással – cukor vagy só részecskékkel –, hanem különösen a gyümölcssavas hámlasztással is nagyon jó eredményt érhetünk el. A K-Beauty elmélete szerint azonban ez a lépés csak hetente egyszer történik meg, hogy ne irritálja túlságosan a bőrt, és csak akkor használják, ha a bőr zsíros vagy vegyes típusú.

  1. lépés: tonizálás

A tisztítási folyamatok után a tonizálás a végső lépés az ápolásban. A hagyományos arckrémekhez képest a tonik kevésbé szárítja a bőrt, és elegendő nedvességet biztosít számára.

  1. lépés: esszencia

A koreai szépség rutin csúcspontja az esszencia.Ez a toner és a szérum egyfajta hibridje, és a bőr különböző igényeihez igazodik. Enyhén beütögetve a bőrbe az felfrissül és hidratált lesz.

 

  1. lépés: szérum

Függetlenül attól, hogy a szérum ampulla vagy booster, a kis segítőknek egyetlen célja van. A hatóanyagok magas koncentrációján keresztül nyújtanak támogatást pontosan ott, ahol szükség van rájuk. Szennyeződések? Ráncok? Nedvességvesztés? Minden bőrproblémára van szérum. Tippünk: ne felejtsd el a nyakadat sem!

  1. lépés: maszk

A maszkok és a K-Beauty együtt jár, mint a tél és a hó. Legyen szó fátyol- vagy gumimaszkokról, mindkettő Koreából származik, ahogy az innovatív alkalmazási technikák (két-három különböző arcmaszk használata egymás tetején) és a többszörös maszkolás is (mindegyik területet saját maszkjával kényeztetik). Nem számít, milyen a bőrtípusod, a színes K-Beauty univerzumban mindenképpen megtalálod a megfelelő maszkot.

  1. lépés: szemek ápolása

Az életkor és a fáradtság először a különösen érzékeny szemkörnyékünkön jelentkezik, ezért ezen a területen a bőrre sok figyelmet fordítanak. Itt is a nedvesség a legfontosabb. A többi szérumhoz és arckrémhez hasonlóan a szemkrémet is könnyedén bepaskoljuk a bőrbe.

BŐRÁPOLÁSI SZOKÁSOK, MELYEK ÁRTALMASAK LEHETNEK

  1. lépés: hidratáló

Nappali és hidratáló krém: a bőrtípustól és az évszaktól függően a koreai nők könnyedebb vagy gazdagabb hidratálókat használnak. Függetlenül a választott állagtól, a bőrt nagyon meg kell erősíteni a nedvesség erejével.

  1. lépés: fényvédő vagy éjszakai ápolás

Már fiatalon is értékes kincsként védik a bőrt. Védik a nap és a környezeti hatások ellen. A cél a megfelelő ápolással történő megelőzés, hogy később ne kelljen “javítgatni”. Tehát a K-Beauty rajongói egyszerűen nem hagyhatják el a házat napvédelem nélkül. Este pedig fényvédő helyett gazdag éjszakai ápolószert használnak.