Active Beauty
Szépségápolás a Holdnaptár szerint

Mit és mikor érdemes bevetnünk?

Szépségápolás a Holdnaptár szerint

Egyesek szerint fontos szem előtt tartani a Hold állását, mielőtt jelentősebb szépségápolási rutinba kezdenénk, ugyanis például a maszkok vagy testkezelések bizonyos napokon hatásosabbak lehetnek. Nézzük a Holdnaptár szerinti szépségápolás ökölszabályait!

Mindegy, hogy új fogadalmakkal vagy egy hajvágással fogadjuk az Újholdat, sok emberre különös hatással van ez a folyamatos változás. Bár tudományosan még nem alátámasztott a kapcsolat az emberi test és a Hold között, lenyűgöző összefüggések vannak az óceánnal, a menstruációs ciklussal és a bőr megújulási folyamatával kapcsolatban. Az egyik közös utóbbiakban a körülbelül 28 napos ciklikus folyamat. Lehet mindez véletlen?

Az ötlet tehát, hogy a Hold hatással van testünkre, korántsem hangzik lehetetlennek. Sok nő hisz abban, hogy a viselkedésünk, a hangulatunk és a testünk teljesítőképessége is függ a Hold fázisaitól. Éppen ezért érdemes újra gondolni szépségápolási rutinunkat is, és kipróbálni, mi történik akkor, ha a Holdnaptárhoz igazítjuk azt.

A TE 2021-ES HOROSZKÓPOD

SZÉPSÉGÁPOLÁSI RUTIN A HOLD ÁLLÁSA SZERINT

Újhold – tisztítás és eltávolítás

Kezdjük tiszta lappal az Újholddal! Tested most különösen hálás lesz, ha elősegíted méregtelenítő folyamatait. Tökéletes időszak ez intenzívebb tisztító arckúrákhoz, arcradírozáshoz, alkalikus gyógyfürdőhöz vagy szaunához. Az Újhold időszaka alatt érdemes még különböző léböjtöket tartani, vagy zöldség- és gyümölcsnapba belevágni.

Gondolkoztál egy új sport kipróbálásában vagy az eddigi rutin megváltoztatásában? Most tedd meg, az apró változásokat ugyanis ebben az időszakban könnyebben fogadjuk. A mindennapi rossz szokások kiiktatására is most van itt az idő!

Fogyóhold – táplálás és erősítés

Itt az ideje egy átfogó kényeztetésnek! A spirituális emberek úgy vélik, a fogyóhold időszakában kell feltankolnunk a lehető legtöbb energiával. Most minden regeneráló és ápoló kezelés különösen jól jön, használjunk bátran a gazdagabb, táplálóbb termékekből. Az arcpakolások és maszkok időszaka ez, de a különböző energizáló masszázsok és olajfürdők is most tudják igazán kifejteni jótékony hatásukat.

Legyünk óvatosak, ugyanis testünk ilyenkor minden energiát magába szív, és ez az étkezésünkre is igaz! Ilyenkor ne kezdjünk nagyobb diétába és mellőzzük a mérleget is. Ugyanakkor izomépítésünket támogatja a Fogyóhold, így erősítő edzéseket nyugodtan ütemezzünk erre az időszakra.

Telihold – nyugalom és lazítás

Amikor a Hold teljes fényével van az égen, sokan vallják, hogy jobban érzik az energiáját. Majdnem minden ember azt mondja, hogy Telihold idején rosszabbul alszik, és van, aki úgy érzi, sokkal sietősebb és izgatottabb ilyenkor. Pontosan ezért jó időszak ez a relaxálásra és a lassításra.

Kényeztesd magad esszenciális olajokkal, relaxáló testkezelésekkel, arcmasszírózó hengerrel. Használj olyan rituálékat, amelyek segítenek közelebb kerülni a belső harmóniához és békéhez. Segíthetnek a különböző nyugtató illatok, mint a levendula, az ylang-ylang, egy citromos-valeriánás tea vagy egy mentás lábfürdő.

A KÍNAI HOROSZKÓP JEGYEI

Növőhold – kezelések időszaka

Amikor a Hold növekvő fázisban van, testünk is legaktívabb időszakát éli, így alkalmasabb a különféle szépségápolási kezeléseket befogadni. Szabaduljunk meg mindentől most! A gőzölő arckezelések, a tisztító maszkok és a testtekercselős kezelések is most fejtik ki igazán hatásukat. A narancsbőrkezelés és a szőrtelenítés is ajánlott a növekvő hold alatt, bónuszként pedig fájdalomküszöbünk is magasabb ilyenkor, így bátrabban elővehetjük az epilátort is!

Az anyagcsere ilyenkor teljes fokozaton működik, így a diéták és tisztító kúrákat is érdemes ekkor végezni. Iktassunk be kardió mozgásokat, mint a kocogás, gyaloglás vagy kerékpározás. Elképesztő, de az izomláz is kevésbé csap le ilyenkor.