Active Beauty
2024 szépségtrendjei
Szöveg: Sándor Alexandra

Maradj trendi!

2024 szépségtrendjei

Csillogás minden mennyiségben


Jó hír lehet a csillogás kedvelőinek, hogy most végre kedvükre tündökölhetnek. A csillogó szemhéjfestékeken, rúzsokon és szájfényeken kívül az egészségesen ragyogó bőr is divatba jön. Vagyis most nem a mattítás lesz a cél, hanem a primerrel, highlighterrel vagy haloványan fénylő púderrel elért tündöklő finis.


Balettfrizurák


Megvan, milyen frizurát hordanak a balett-táncosok? A hátrafésült tincsek, a szoros konty vagy éppen a szigorúan ráncba szedett lófarok mind ideális ahhoz, hogy ne akadályozza őket a gyakorlásban. Az egyszerre kislányos és elegáns stílus – a felhasznált kiegészítőktől függően – éppúgy kelthet játékos hatást, mint szigorút. Arról nem is beszélve, hogy a gondosan elkészített balettfrizura egész napon át tart.


Boszorkányos pillák


Wednesday Addams divatba hozta a hűvös és sötét gótikus szépséget, ami szerencsére nagyon sokaknak áll jól. A hosszú és sűrű szempillák között akár néhány sötétebb műszempillatincs is elfér az igazán boszorkányosan igéző hatás kedvéért, méghozzá vékony tusvonallal vagy kissé füstösre eldolgozott szemkontúrral.


Klein kék


Yves Klein francia képzőművészről külön színárnyalatot neveztek el, hiszen 1960-ban ő keverte ki ezt az élénk kéket. A mély, pigmentált és hangsúlyos szín most a szépségiparba is belopta magát: a szemhéjpúderektől kezdve a körömlakkokig bárhol megtalálod, és érdemes annyira merésznek lenned, hogy ki is próbálod!


Francia elegancia


A „bordeaux-i lány” szépségtrend kontúr nélküli égővörös ajkakat jelent natúr szemekkel és szemöldökkel. A rúzson vagy pigmentált szájfényen kívül tehát egy kis korrektorral és némi pirosítóval is megoldhatod a franciás sikket – ráadásul nem is kell korábban felkelned miatta, hiszen a legkevésbé sem időigényes!


Környezetbarát termékek


A fenntarthatóság szerencsére a szépségápolás világában is egyre divatosabb. A hagyományos termékek általában rengeteg hulladékot jelentenek a csomagolóanyagok és a nem lebomló összetevők miatt. A környezettudatosan csomagolt, biológiailag lebomló összetevőkből készült kencék azonban sokkal kevesebb hulladékot termelnek, sőt akár „zero waste” megoldások is léteznek. Arról nem is beszélve, hogy az ilyenek általában több szempontból is védik az élővilágot, például jellemzően állatkísérletek nélkül fejlesztik ki őket.