Menü

Aki mer, az színes sminket visel

A szezon sminktrendjei

Home » Szépség » Smink » Aki mer, az színes sminket visel - 01.2018

Nyugodtan legyen egy kicsit merészebb a megszokottnál: a színes sminkek kinyilatkoztatnak, a természetesség jelképévé válnak.

 MINDENKINEK MEGVAN A SAJÁT SZÉPSÉGSZTORIJA!

Non-touring: adja önmagát!

Bátran mutassa meg a bőrét. Ahelyett, hogy több réteget vinne fel az arcára, most a kevesebb több elve érvényesül. A trend neve non-touring, a hangsúly a friss, természetes bőrön van, és csak bizonyos területeken alkalmazzuk a highlightert.

Ha természetes sminkre vágyunk highlighterek és egy kis BB krém segítségével könnyen megvalósíthatjuk.

Erre lesz szüksége:

 • primer
 • BB krém
 • highlighter

Először is minden apró bőrhibát fedjen el egy vékony réteg primerrel. A primerre csak egy nagyon vékony réteg BB krémet vigyen fel, hogy a smink természetes hatású legyen. Végül az arc legmagasabb pontjait, vagyis az arccsontokat, az orrnyerget és a szemöldök alatti részt hangsúlyozza highlighterrel. Tipp: Ennél a sminknél még azok se használjanak mattító primert, akiknek hajlamos a bőrük a zsírosodásra. Nyugodtan lehet picit fénylő az arc.

Statement ajkak: szólaljon meg bátran!

Mégpedig erős színűre festett ajkakkal. Akár a rózsaszín, a lila, a narancssárga, a bordó, vagy a legklasszikusabb árnyalat, a vörös mellett dönt, a statement ajkak a figyelem középpontjában állnak és nyomatékot adnak a szavainak.

Az erős színűre festett ajkak nagyszerűen kiemelik sminkjét és nyomatékot adnak szavainak.

Erre lesz szüksége:

 • ajakprimer
 • erőteljes színű rúzs

A statement ajaknak simának kell lennie. Ehhez először dörzsölje puhára és rugalmasra a száját ajakradírral, hogy az elhalt bőrsejteket eltávolítsa. Azután vigyen fel egy kevés ajakprimert. Kisimítja a ráncokat, hidratálja az ajkat és tartósabbá teszi a sminket. Húzza meg az ajka körvonalait a rúzs hegyével, majd színezze át a száját. A felesleges rúzst eltávolíthatja, ha egy kozmetikai kendőt szorít az ajkai közé.

Hangsúlyos szemöldök: legyen feltűnő!

Tegyen róla, hogy az arca kifejező legyen. Mert a szemöldökszelídítés napjai véget értek. Most az erősen hangsúlyozott, bozontos szemöldök a trendi. Az erőteljes szemöldöktől nagyobbnak tűnik a szem, az arckifejezés pedig természetes és erőt sugalló lesz.

A vastag szemöldök nemcsak természetesebb megjelenést kölcsönöz viselőjének, hanem határozottabb tekintetet és nagyobb szemeket is varázsol egyben.Erre lesz szüksége:

 • színezett szemöldökzselé vagy szemöldökspirál
 • szemöldökpúder
 • szemöldökceruza
 • ferdére vágott ecset

Egy szemöldökspirállal nemcsak sötétebbé, hanem dúsabbá is teheti a szemöldökét, mivel a finom mikrorostok a szálakhoz tapadnak. Mindig a növekedés irányában vigye fel. Ahhoz, hogy a szemöldökét hangsúlyosabbá tegye, szemöldökpúderre lesz szüksége. Egy tömött,  finom szálú, enyhén ferdére vágott ecsettel vigyen egy kis púdert a szemöldökre. Legyen óvatos, hogy sehol ne csomósodjon össze. A kis szabálytalanságokat vagy a réseket töltse ki szemöldökceruzával. Rögzítse a sminket áttetsző szemöldökpúderrel, amit mindig lentről felfelé vigyen fel.

Hangsúlyos szemek: viseljen színeket!

A zöld, a kék és a lila erőteljes hatást érnek el a szemhéjon, és magukra vonzzák mások tekintetét. Ebben a szezonban az erős monó színek a divatosak. Az 1990-es évek hódításának köszönhetően ez különösen érvényes a lila minden árnyalatára az orgonától az ibolyakéken át a szilváig.

Az erős színek, mint például a lila alkalmazása a szemhéjon, tökéletes megoldás tekintetünk kiemelésére.

Erre lesz szüksége:

 • korrektor
 • szemhéjalapozó
 • lila szemhéjpúder
 • szemfestékecset

Az ibolyakék szemfestéknek jó alapra van szüksége. Különösen a szem alatti bőrt kell tökéletesen elfedni. Mivel kék és piros részecskékből áll, amelyek még jobban hangsúlyoznák a szem alatti sötét karikákat, először a korrektort kell felvinni. Ezután következik az alapozó, hogy elkerüljük a szemcséket. A szemfestéket ecsettel vigye fel egyenletesen, nagy területre. Hogy meddig, azt mindenki maga dönti el.

Instagram inspirációk

MentésMentés

MentésMentésMentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk