Active Beauty
Szemöldök hackek a tökéletes formákért

NE a trendet, hanem az arcformádat kövesd

Szemöldök hackek a tökéletes formákért

A szemöldök karaktert ad az arcnak, így nagy hatással van a megjelenésre. Ezért olyan fontos, hogy mindig szánj időt annak formázására. Nézzük, mire is kell figyelned a tökéletes forma elkészítésénél.

Természetes forma
A szemöldök természetes formáját sose változtasd meg túlságosan, ugyanis a természettől pontosan olyat kaptál, amilyen a legjobban passzol az arcformádhoz. Egy kis finomhangolás viszont nagyon is megengedett, de ennél több változtatást ne végezz rajta.

Vedd figyelembe az arcformádat
Ahogy előbb is írtuk, a természettől alapból olyan szemöldököt kaptál, ami illik az arcformádhoz. Ennek ellenére nem árt tudni, hogy mi áll jól, és mi nem. A bokros, dús szemöldök rendkívül trendi, de ettől még nem ajánlott mindenkinek. Akinek például kicsi az arca, annak sokkal jobban áll a keskeny szemöldök. A szögletes arccal rendelkezők pedig kerüljék az egyenes szemöldököt, ugyanis attól durvább hatása lesz tekintetüknek. Ha pedig az arcod hosszabbítása a cél, akkor az ívelt, magas szemöldök lesz számodra az ideális. Egy a lényeg: a választott szemöldökforma mindig harmonizáljon az arcformával.
  • Ovális arc: Ebben az esetben a dús, és lapos ívvel rendelkező szemöldök javasolt. A túl vékony szemöldök kerekíti az arcot, így ez nem ajánlott.
  • Kerek arc: Ahhoz, hogy keskenyebb legyen egy kerek arc, meredek ívet érdemes formálni. Ezen kívül arra is figyelj, hogy ne legyen vékony a szemöldököd, ugyanis éppen a vastag vonal keskenyíti az arcot.
  • Hosszúkás arc: Az enyhén ívelt szemöldök a legjobb választás, de arra figyelj, hogy ne legyen túl hosszú a vonal, mert így tudsz rövidíteni az arcodon.
A tökéletes forma elkészítése
A tökéletes forma megállapításához szükséged lesz egy vékony ecsetre vagy szemceruzára. Utóbbit helyezd a külső szemzug mellé úgy, hogy a vége elérjen az orrlyukadig. A ceruza meghosszabbított vonala adja ki a szemöldököd külső végpontját. Ezután egyenesen nézz egy tükörbe, és a ceruzát úgy helyezd az arcodra, hogy egy egyenes vonalat képezzen az orrcimpától a pupillán át. Így kapod meg az ív legmagasabb pontját. Ezt követően ismét helyezd a ceruzát az orrcimpád mellé, és függőlegesen irányítsd felfelé. Így megkapod a szemöldököd belső kezdőpontját.


Szín
A szemöldök színe is befolyással van a megjelenésre. Ha nagyon világos a szemöldököd, akkor némi színnel karakteresebbé teheted az arcodat, a szemeid pedig kifejezőbbek lesznek. Nagyon fontos, hogy a választott árnyalat ne a hajad színéhez passzoljon, hanem a szemöldököd színéhez. Utóbbi ugyanis az esetek 70 százalékában sötétebb a hajszínnél.

Hézagok
A hézagokat mindenféleképpen el kell tüntetned. Ehhez használj szemöldökceruzát vagy egy speciális púdert. A szemöldöködet fésüld egyenesen lefelé, így adják ki magukat a hézagok. Ezután rajzolj vékony vonalakat a rések eltüntetésére.