Active Beauty
Így használd a szemöldökceruzát
Szöveg: Nagy Viktória

Sűrű & határozott

Így használd a szemöldökceruzát

Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a tökéletes szemöldökformára. Ehhez pedig elengedhetetlen egy szemöldökceruza, mely segítségével el tudod tüntetni a hiányos részeket, dúsítani tudsz, vagy meg tudod változtatni a természetes formáját.

A szemöldökceruza használata
Számos termék kapható, amivel ki tudod emelni a szemöldöködet, de a ceruzának van a legtöbb előnye. Ezek közül talán az egyik legfontosabb, hogy vékony szálakat tudsz vele rajzolni, így optikailag remekül tudod dúsítani a szemöldöködet.
Ehhez először is szükséged lesz egy kicsi fésűre (ideális esetben a szemöldökceruza része), amivel rendezni tudod a szőrszálakat. Miután elkészültél ezzel, készítsd el a kívánt szemöldökforma kontúrjait, így megelőzöd, hogy később túl hosszú vonalakat húzz.

Ezután következik maga a rajzolás, amely során arra kell figyelned, hogy vékony vonalakat készíts. Minél többször húzod meg a szálakat, annál vastagabbak és sötétebbek lesznek. Mindig a szemöldök belső sarkánál kezdd, és onnan haladj kifelé. Olyan kicsi vonalakat húzz, hogy azok hasonlítsanak a természetes szálakra. Ha szükségesnek érzed, akkor a végeredményt fixálhatod.
A tökéletes szemöldökforma lépésről lépésre
1. lépés
Mielőtt használatba vennéd a szemöldök ceruzát, távolítsd el a zavaró szőrszálakat, melyek a szemöldököd alatt vagy felett helyezkednek el. Ezáltal megkapod annak természetes formáját.
2. lépés
Helyezz egy egyenes pálcát az orrcimpád mellé úgy, hogy egyenesen felfelé álljon, azaz érintse a belső szemzugodat. Ezután rajzolj egy vonalat a szemöldököd magasságában. Innen fog indulni a szemöldököd. Minden olyan szőrszálat távolíts el, ami a pálcán túl van.
3. lépés
Egyenesen nézz a tükörbe, és ismét helyezd a pálcát az orrcimpádhoz, de most úgy, hogy az a pupillád közepe felett haladjon át. Így kapod meg a szemöldököd legmagasabb pontját.
4. lépés
Ismét tedd a pálcát az orrcimpádhoz, de most úgy, hogy az a szemed külső sarkát érintse. Itt kell véget érnie a szemöldöknek. Húzz egy vonalat, és minden olyan szőrszálat húzz ki, ami a jelölésen túl található.

Hogyan válasszunk színt?
A megfelelő árnyalat megtalálása nem egy ördöngös feladat. A hajszínedet kell alapul venned, és annál egy fokkal sötétebb színt választanod. A hajszínednél soha ne legyen világosabb a szemöldökceruzád, ellenkező esetben a szemöldököd nem ad keretet és kontúrt a szemeidnek.