Menü

Interjú Takács Nóra műsorvezetővel

„Nagyon hiszek A MOSOLY EREJÉBEN”

Home » Életmód » Interjú » Interjú Takács Nóra műsorvezetővel - 07.2019

Takács Nóra műsorvezető, szépségszerkesztő évek óta segíti a nőket tanácsaival, hogy hogyan legyenek vonzóbbak. A nekünk adott interjúban pedig azt is elárulta, hogy melyek azok a szépségápolási termékek, amelyek nélkül egy tapodtat sem tesz.

Már kislány fejjel is vonzott a szépség világa?

Persze: amennyire a kislányokat szokta érdekelni ez a világ, annyira engem is magával ragadott.
Nagyon szerettem például befonni a hajamat, és elég hamar megmutatkozott, hogy ügyes is vagyok benne. Több olyan családi felvétel is készült, ahol látszik, ahogy a testvéremmel elvesszük anyukám sminkcuccait, és nyakig kifestjük egymást. Tehát érdekelt ez a világ már gyermekkoromban is, amellett, hogy igazi fiús lány voltam. Édesapám katona, így
a hercegnősködést kiegészítette többek között a fára mászás is.

Ezek szerint a kezdeti lelkesedésed abszolút megvolt a téma iránt. Emlékszel arra a konkrét esetre, amikor azt érezted, hogy ebből a hobbinál is több lehet?

Az már inkább a tévés időszaknál merült fel, de addigra már 25 éves voltam. Azonban az első kamaszkori sminkelős élményemre is emlékszem még. A legelső dolog, amit magamnak vettem, egy szájkontúrceruza volt. És hogy miért épp egy ilyen terméket választottam, annak is megvan a miértje – ez bizony a 90-es években volt! Akkoriban nagy divat volt a Spice Girls, és velük együtt az erőteljesen kontúrozott ajkak is. Emlékszem, amikor a barátnőmmel kikentük magunkat a szájceruzával, éppen egy családi-baráti összejövetelre tartottunk, és állati nőiesnek éreztük magunkat. Közben persze valószínűleg borzalmasan nézhettünk ki (nevet).

 

INTERJÚ BENES ANITÁVAL

 

Később, amikor elkezdtél modellkedni, sok praktikus dolgot lestél el a sminkelés terén?

Persze, azt nagyon élveztem. Akkoriban el is neveztek Ficánkának, ugyanis bármit csináltak az arcommal, a fél szemem már ott volt és néztem, hogy mi történik sminkelés közben. Minden érdekelt. Az első fotózásomon egy nagyon élénk, sárgás-zöldes sminket kaptam, majd a fotózás után megkérdezték, hogy szeretném-e én is letörölni, akárcsak a többiek, mire kitaláltam valami ürügyet, hogy még rajtam maradhasson – annyira tetszett, hogy szívem szerint vagy négy napig konzerváltam volna magamon (nevet). Sokat tanultam abban az időszakban a szakemberektől.

 

 

A modellkedés után pedig jött a Hogyan legyek jó nő? című műsorod. Milyen érzés volt belevágni a sorozatba? 

Az elején egy picit tartottam attól, hogy milyen fogadtatása lesz annak, ha én nőként megmondom a nőknek a tutit. De szerencsére már az első videó nagyon betalált. Anyukám egyik kedvenc arcmaszkját készítettem el, ami korábban nálunk minden vasárnap felkerült a család női tagjainak az arcára – ez volt az élesztős-mézes arcmaszk, amely nemcsak ronda, hanem büdös is, cserébe csodát művel a bőrrel! Szerintem az, hogy rögtön az első adásban kipróbáltam egy ilyen maszkot, sokkal közelebb hozott a női nézőkhöz. A videók pedig azóta is készülnek, persze a műsor közben átesett már néhány változáson, de mára már több mint ezer videóm van.

Szerinted mitől érezheti egy nő igazán jó nőnek magát?

Azt fontos leszögezni, hogy én a videókban csak arra vállalkozom, hogy egy kis külső segítséget nyújtsak. Olyan videó még nem készült, ahol a nőiességnek a lelki oldalát veséznénk ki. Hiszen valljuk be, a nő sokkal bonyolultabb szerkezet annál, mint hogy egy-egy videóban megfejtsük. A téma lelki okait
a Hogyan legyek jó nő? Facebook-oldalán szoktuk a követőkkel megvitatni – most már 10 éve ott vagyunk egymásnak. Hiszek abban, hogy a külső és belső szépség között meg kell találni a megfelelő egyensúlyt és harmóniát. Igenis tenni kell azért minden egyes nap, hogy jobb emberek legyünk, oda kell figyelni másokra, sokat olvasni, és rámosolyogni a többiekre. És ugyanígy fontos az is, hogy a külsőnkkel is foglalkozzunk. Többek között ezért hívtam életre a Csinos Kedd mozgalmat, amelynek keretein belül minden kedden megmutatom inspiráció gyanánt a szettemet, és igyekszem kedvet csinálni másoknak is ahhoz, hogy egy kicsit csinosabban öltözködjenek a mindennapokban.

Hogy látod, szeretik a nők a videóidat?

Rengeteg visszajelzést kaptam, melyekben arról írnak nekem, hogy a videóban látottakat megvalósítani olykor csak néhány perc, mégis egy-egy smink vagy frizura egészen megváltoztatja akár az egész napjukat. Aki pedig arról ír, hogy megdicsérték aznap, az másnap is sokkal lelkesebben fog tükör elé állni, és tesz majd valami kis pluszt azért, hogy ismét bezsebelje a bókokat. Szerintem a legfontosabb, hogy oda tudjunk állni a tükör elé, és amikor belenézünk, azt tudjuk mondani magunknak, hogy: „Váó, na ez igen!” Illetve van egy örök recept, amit bármikor előhúzhatunk a zsebünkből, ez pedig nem más, mint a mosoly. Én nagyon hiszek a mosoly erejében, hiszen magam is tapasztaltam, hogy egészen más úgy végigsétálni az utcán, hogy rámosolygok az emberekre, és ha nem is az egész napját, de néhány percét biztosan feldobom ezzel.

SIMON KORNÉL: “A SAJÁT SZABÁLYAIM SZERINT ÉLEK”

Mi az, ami sosem hiányozhat a táskádból?

Inkább azt mondom, hogy mi az, ami nem hiányozhat
az autómból, hiszen az elmúlt időszakban szinte az autóm lett a táskám. Nyáron elengedhetetlen a naptej, a táskámban egy kisebb kiszerelés van, míg az autóban egy nagyobb. Nagyon féltem a bőrömet, mivel könnyen lesznek pigmentfoltjaim, szeplőim. Emellett imádom az arcpermeteket, az elmúlt pár évben totálisan rákaptam ezekre. Mivel mostanában nagyon gyakran kiszárad a kezem, többféle kézkrémet is tartok magamnál. Illetve különféle kézfertőtlenítők is mindig vannak nálam – kutyám van, szóval vagy ő koszos, vagy éppen én tőle (nevet).

Van esetleg kedvenc szépségápolási terméked?

Rengeteg van, egyre több terméket kapok tesztelésre különféle cégektől – lassan egy egész szobát megtölthetnék vele (nevet). Nagyon szeretem az arckrémeket, a testápolókat, a tusfürdőket, és gyakorlatilag mindent, amit viszonylag gyorsan lehet tesztelni. Szeretem megnézni az állagukat, megszagolni az illatukat. Illetve természetesen minden sminktermék örök szerelem.

Ahogy említetted is, nagyon fontos számodra napvédelem. Nagy hangsúlyt fektetsz a védekezésre?

Igen, és nagy örömömre azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb figyelmet kap mindenhol a napvédelem, ami rendkívül fontos téma, hiszen a napozásnak jelentős egészségügyi kockázata is van manapság. Nemrég egy napvédőszerekkel foglalkozó cég sajtótájékoztatóján jártam, ahol felmerült a napozás egészségügyi kockázata is, majd az Onkológiai Intézet orvosa nyomatékosította, hogy akár huszonéves fiatalok is meghalhatnak melanómában napjainkban. Sajnos ez a nap már nem az a nap ami régen volt, azaz már rég nem elég az, amit sokszor akár a szüleinktől is hallhatunk, hogy bezzeg ők még kakaóvajjal kenték csak a bőröket és sosem égtek le! Én már jó ideje nem is napozom, nem tagadom hiányzik, de az egészségem sokkal fontosabb.

A szépségápolás terén nagyon tudatos vagy, az étkezés terén is igaz ez rád?

Jó lenne most azt mondani, hogy igen (nevet). Ugyanakkor nagyon szeretem a gyomromat, szóval ez egy kicsit patthelyzet. Mindig odafigyelek arra, hogy mit mond a szervezetem és olykor én lepődök meg a legjobban azon, hogy egy hétig csak szuperegészséges ételeket kívánok. Aztán pedig vannak időszakok, amikor épp az ellenkezője a helyzet, olyankor jobban oda kell figyelnem. Nem szeretek megvonni magamtól túlságosan semmit, inkább két körrel többet futok, vagy lift helyett lépcsőn közlekedek.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk