Menü

Akár a selyem…

Arcszépítés az ősz árnyalataival

Home » Szépség » Szépségápolás » Akár a selyem… - 09.2019

Amikor búcsút vesz tőlünk a nyári barnaság, elegánsan világosabb bőrszínre vágyunk, melyen nem éktelenkednek zavaró foltok. A megfelelő őszi ápolásnak köszönhetően egyenletes arcbőrrel léphetünk át a hűvösebb évszakba.

Bármilyen szép is volt a nyár, valamikor eljön az ideje annak, hogy elbúcsúzzunk a bikinitől és a flip-flopoktól. Még a legápoltabb nyári barnaság is szépen lassan eltűnik, és legkésőbb akkor, amikor odakint lehullanak a fákról az első falevelek, végleg búcsút kell mondanunk a bronzos stílusnak. Ennek ellenére senkinek sem kell szomorúan és fénytelen bőrrel átlépnie az őszbe. Ugyanis a porcelánbőr most szebb lehet, mint valaha. És ehhez semmi egyébre nincs szükség, mint egy jó ápolási tervre és néhány szépségtrükkre, melyeknek köszönhetően a világos bőrt a legszebb oldaláról tudjuk megmutatni.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

Őszi frissesség a nyári stressz helyett

A ragyogó őszi megjelenés legjobb alapja az ápolt bőr. Sajnos a nyári hónapok nem épp a legpihentetőbb időszakot jelentik a bőr számára. A nap, a só és a klór állandó stresszterhelésnek teszik ki, és nedvességet vonnak el a szövetektől. A szárazság tipikus következményei pedig a hámlás, a ráncocskák és a foltok megjelenése, valamint az irritáció. Azért, hogy a bőrünk végre „pihenni” tudjon, ki kell engesztelnünk őt. A könnyű nyári krémek után most a gazdag ápolótermékek kerülnek sorra, melyek a bőr mélyebb rétegeiben is kifejtik hatásukat. A lipidekben gazdag arckrémek visszapótolják az elveszített nedvességet és segítenek erősíteni a bőr struktúráját. A speciális ampullakúrák és szérumok táplálják, megnyugtatják és egészséges csillogást kölcsönöznek bőrünknek.

Ugyancsak a program része egy kíméletes peeling, hogy redukálni tudjuk a hámlás mértékét, a foltok és pattanások kialakulásának veszélyét, valamint hogy csökkentsük a pórusok méretét. Természetes módon is sikerülhet ezt elérnünk, például őrölt szőlőmaggal, rizsporral vagy bambuszgranulátummal. Akinek érzékeny a bőre, annak ilyenkor egy könnyű, enzimes peelingkezelést ajánlott választani. Mivel a bőrünk a nyári hónapok után egyébként is érzékenyebb, mint általában, ebben az időszakban nem tanácsos túlzásba vinni a dörzsölést. A néhány hetente megismételt radírozás elég ahhoz, hogy időről időre felfrissítsük az arcbőrünket.

Sugárzó fiatalság

Pont úgy, ahogy a sima bőr és a dús haj, az egyenletesebb arcbőr is a fiatalság egyik mutatója. Kutatások szerint azokat a nőket, akik homogén arcszínnel rendelkeznek, akár 20 évvel is fiatalabbnak saccolják, mint a pigmentzavarokkal küzdő kortársaikat. Pedig a 30 év feletti nők több mint egyharmada bőrfoltosságról panaszkodik, az 50 év felettieknek pedig legalább a fele. Az okok igen sokfélék: az előrehaladott kor, a hormoningadozások, iletve. a gyógyszerek és sérülések következménye is lehet a túlzott melanintermelődés. A fő bűnös viszont a nap, ezért azok a területek a leginkább érintettek, melyek állandóan ki vannak téve a sugárzásnak, mint az arc, a dekoltázs és a kezek.

A problémára egy különösen ötletes megoldás Kínából származik. Ott árulják az úgynevezett facekiniket: ez egy vékony anyagmaszk, mellyel az arcukat védik a napsugárzástól. Hogy a trend mennyire lesz hosszú életű, az kérdéses. A legjobb alternatíva marad tehát: a következetes ápolás magas fényvédő faktorral. Ősszel is.

Ha már egyszer megjelentek a pigmentfoltok, akkor viszonylag sok türelemre lesz szükségünk ahhoz, hogy megszabaduljunk tőlük. Támogatást azonban a természettől is kaphatunk. A gombából kivont kojisav szabályozza a melanintermelést, míg a cirbolyafenyő kivonata és a magas koncentrációjú C-vitamin elhalványítja
az elszíneződéseket. A drogériákban vásárolhatunk magunknak kifejezetten olyan termékeket, melyek ezeket az összetevőket tartalmazzák.

10 OK, AMIÉRT A KÁVÉ JÓT TESZ NEKÜNK

AZ ÁLOMBŐRHÖZ VEZETŐ

Legrövidebb út

A porcelánbőrhöz vezető úton a kozmetikai stúdiók szakemberei vagy egy szakorvos is segítségünkre lehet. A hidroabrázió során vízsugárral csiszolják le a bőr legfelsőbb rétegét. Ez egységesebbé teszi a bőrképet, és felkészíti azt a további hatóanyagok felvételére. A gyümölcssavas kúrák a legfelsőbb bőrréteget kémiai úton hámlasztják le és a hozzáadott C-vitaminnak köszönhetően világosítják is azt. A szakemberek a zavaró pigmentfoltokat egyesével is képesek eltüntetni lézerrel, villanófénnyel vagy akár nitrogénes fagyasztással. Ezen kezeléseket a legideálisabb ősszel elvégeztetni, ugyanis eljárástól függően akár néhány hétig is kerülni kell a közvetlen napsugárzást.

A világos bőrön nagyszerű sminkeket lehet készíteni a megfelelő színekkel.

 

Ragyogó világos bőr

A lágy, alabástromfehér bőrön különösen szépen érvényesülnek a színek. Ez lehetővé teszi a legizgalmasabb sminkkreációk elkészítését, melyekhez viszont elengedhetetlen némi érzék. A szép smink előfeltétele az egyenletes bőrkép, melyet az alapos ápolás és a megfelelő smink összjátékaként kapunk. Jó szolgálatot tesz egy primer, mely a hidratálókrém felvitele után kerül az arcbőrre. A primer homogénebbé teszi a bőrt, valamint harmonizálja annak színét fényvisszaverő pigmentjeinek köszönhetően. A sötét, szem alatti karikákat és bőrhibákat elkendőzhetjük egy jó korrektorral, ha pedig sárgás árnyalatút használunk, azzal még az áttetsző erecskéket is elfedhetjük. A megfelelő alapozó utolsó lépésként kerül fel. Fontos: a smink színárnyalatának mindenképpen egybe kell olvadnia a bőr színével, ezért az alapozót és a korrektort mindig nappali fénynél érdemes tesztelni.

Hófehérke is szereti a színeket

Az ősz színei különösen szépen mutatnak a világos bőrön. A barna szempillaspirál és a lágy zöld, barna, szürke vagy lila szemhéjtus ragyogóvá teszik a szemet. Az esti smink részeként a füstös szemek csak úgy vonzzák a tekinteteket. Fekete helyett viszont ennek elkészítéséhez is érdemes a barna, a bronz, a mályva vagy a szilvakék árnyalatok között szemlélődnünk. A profik rögvest több rétegben viszik fel ezeket a színeket, zárásként pedig leheletnyi fényt is tesznek rájuk.

A szép formájú szemöldökök csodás keretet adnak az arcnak. A szőke szálakat be lehet festetni egy kozmetikai stúdióban, vagy ezt akár mi magunk is megtehetjük otthon. A barna világos és közepesen világos árnyalatai a legtermészetesebb hatásúak. Az ajkak festésére a legalkalmasabbak a lágy nude és rozéárnyalatok, valamint a bogyós gyümölcsök erőteljes színei. A rikító színeket lehetőleg kerüljük, ahogy a rúzsozás terén is válasszuk inkább a visszafogottságot. Ugyanis mindkettő csak elnyomná a porcelánbőr szépségét.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk