Active Beauty
Sima és feszes bőr vazelinnel?

K-beauty

Sima és feszes bőr vazelinnel?

A legújabb koreai szépségtrend vazelinnel feszesíti az arcbort. Elmagyarázzuk, hogy milyen bortípussal rendelkezoknek ajánlott alkalmazniuk a slugging módszert, és hogy hogyan történik a kezelés.

Mi az a slugging?

A slugging lényege, hogy a nap végén a szépségápolási rutinba beépítünk egy utolsó lépést, amikor is vazelint vagy vazelinzselét hordunk fel a borre, amivel megakadályozzuk a nedvességvesztést, és segítünk az éjszakai krémnek jobban beszívódni.

A slugging arcborápolási trend: így muködik

A k-beauty trendhez eloször is alaposan tisztítsuk meg az arcbort, mert a nap folyamán megannyi környezeti hatás irritálhatja – mint a kipufogógáz vagy az utcai por. Finoman töröljük szárazra, majd pedig vigyünk fel rá hidratáló szérumokat és egy tápláló éjszakai krémet. A hajunkat adott esetben kössük össze, nehogy beleragadjon a vazelinbe. Az egész arcunkra vagy csak a különösen száraz részekre is felvihetjük a vékony vazelinréteget. Másnap reggel mossuk le róla. A k-beauty skincare kezelést heti egy-két alkalommal ajánlott elvégezni.

Mely bortípus ápolására alkalmas a vazelines slugging?

Fontos tudni, hogy a sluggingot nem ajánlott zsíros vagy a kevert borön alkalmazni. A pattanásos és érzékeny bornek nem tesz jót a kezelés, és elofordulhat, hogy csak tovább ront a helyzeten, és még pattanásosabbá vagy kipirosodottabbá válik tole a bor. Az érzékeny boruek úgy tesztelhetik a vazelin hatását, hogy este bekenik vele a kézfejüket, és rajta hagyják éjszakára. Ha nem lép fel irritáció, akkor az arcon is lehet próbálkozni vele. A slugging kiválóan alkalmas a rendkívül száraz bortípus kezelésére, tehát áldás lehet azoknak, akiknek feszül és gyakran durva tapintású az arcbore. A kezelés ebben az esetben segít megelozni, hogy a bor éjszaka kiszáradjon.