Menü

A magyar vidék szépsége

5 káprázatos agroturisztikai célpont

Home » Szabadidő » Utazás » A magyar vidék szépsége - 08.2020

Kis hazánkban számos csodálatos városba látogathatunk el, ha azonban nyugalomra és a természet közelségére vágyunk, akkor a falusi turizmus lesz számunkra a tökéletes választás. Az alábbi 5 káprázatos helyszín mindegyike megér egy utat!

Bakonybél

A dombos tájak szerelmeseinek muszáj elutazniuk a Bakonyba, ahol be sem lehet telni a táj szépségeivel. Számos káprázatos falu található Magyarország ezen részén, de a dombok által körülvett Bakonybél az a helység, ami egyenesen kötelző. A dombocskákon, mezőkön és ősfás arborétumon kívül még egy fantasztikus kilátóra is felmászhatunk, ami a Köves-hegy tetején található. Nem messze Bakonybéltől pedig meglátogathatjuk az erdélyi Gyilkos-tó magyar változatát is, a Hubertlaki-tavat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Milu (@szel.milan) által megosztott bejegyzés,

UTAZZUNK ÚGY, MINT A PROFIK!

Mátraszentimre

A Mátra szintén egy olyan része hazánknak, ami nem maradhat ki egy ilyen felsorolásból. Ezen a területen belül pedig Mátraszentimre az a hely, amit egyszer mindenkinek látnia kell! Itt nem csak síelni lehet, hanem vadregényes helyeken kirándulni, kerékpározni vagy egyszerűen pihenni és élvezni a táj szépségét. A víz és a szurdokok szerelmeseinek jó hír, hogy a Csörgő-pataknak hála az ilyen látványosságokról sem kell lemondanunk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andras Horkai (@andrashorkai) által megosztott bejegyzés,

Ördög-árok – Dudar

Minket teljesen megbabonázott a Bakony, így muszáj még egy szuper kirándulóhelyet bemutatnunk, ami nem más, mint az Ördög-árok, ami a 1500 lakosú Dudar közelében található, de autóval Zirc sincs messze. Utóbbit valószínűleg senkinek se kell bemutatni, hiszen Zirc a „Bakony fővárosa”, továbbá ott található egy gyönyörű Ciszterci apátság, illetve egy meseszép arborétum is. A szurdokban egy kis vízesés is megbújik, amit egy mederbe zuhant szikladarab alakított ki, így nem csak a látvány, de a hanghatások is egy másik világba repítenek minket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vanessa Ternyik (@vanessaternyik) által megosztott bejegyzés,

 EGYEDÜL UTAZNI

Vágáshuta

Aki nyugalomra és mesébe illő tájra vágyik, annak a mindössze 90 lakosú Vágáshutát ajánljuk. A Zempléni-hegységben található falut különleges domborzata három részre osztja: a Kispart, a Nagypart és a Dolina elnevezésű terület. Ha érdekelnek minket a szlovák nemzetiségi hagyományok, akkor jó helyen járunk, de a túrázók is megtalálhatják a számításaikat, hiszen akár Sátoraljaújhelyig is el tudnak jutni, de a Fekete-hegy körpanorámás kilátója is megér egy sétát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Túratippek (@turatippek) által megosztott bejegyzés,

Jósvafő

Ez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falu egy igazi mesebeli hely, ahonnan még az UNESCO Világörökséghez tartozó Baradla-barlanghoz is el tudunk kirándulni. Ezen kívül számos más látnivaló között is válogathatunk: a környéken található a Tengerszem-tó, de meglátogathatjuk a jósvafői forrást, a tájházat és a harangtornyot is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CSODÁLATOS MAGYARORSZÁG (@csodalatosmagyarorszag.hu) által megosztott bejegyzés,

További ötletek utazáshoz:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk