Menü

Magyarország legszebb helyei

Belföldi utazási tippek

Home » Szabadidő » Magyarország legszebb helyei - 02.2017

A külföldi turisták általában Budapest megtekintésével letudják Magyarországot, nem is sejtve, mennyi csodálatos látnivaló van még kis hazánkban! Összegyűjtöttük azokat helyeket, amelyek mindenképp megérnek egy látogatást számunkra is.

Szentendre
Szentendre meglehetősen közel van Budapesthez, ha odaérünk, mégis úgy érezzük, mintha nagyon-nagyon messze lennénk a főváros zajától. A várost nemcsak városképi és természeti adottságai teszik különlegessé, hanem az is, hogy mindig történik valami. A Szentendrei Karneválon február 24. és 26. között a telet búcsúztathatjuk utcabállal, maszkos-jelmezes fáklyás felvonulással és farsangi finomságokkal, és ezt követi majd a Szentendrei Tavaszi Fesztivál, amelyet idén március 3. és április 11. között rendeznek meg. Az öt hét alatt minden korábbinál gazdagabb programmal várnak minket, a részleteket itt találjuk.

Pannonhalma
Pannonhalmáról szinte mindenkinek a világörökség részét képező ezeréves apátság jut eszébe, ám az utóbbi években a város számos lépést tett annak érdekében, hogy ne annak árnyékban, hanem a fényében virágozzon. A megújult Fő tér például központi helyszíne az Évszakok Fesztiválnak, amely egész évre színes programokat kínál, tavasszal pedig a Retro Majális által egy mulatságos időutazásnak is részesei lehetünk. A bencés apátság mellett pedig különleges látnivaló a sörfőzde és a sörmúzeum és a Hefter üveggaléria, de szoborpark és kilátótorony is várja azokat, akik a Győr-Moson-Sopron megyében található kisvárosba látogatnak.

Bokod
Ha nem is ugrik be elsőre, merre található Bokod, a Bokodi-tóról és szabálytalan stégjeiről készült fotók, amelyekkel tele van az Instagram, biztos az emlékezetünkbe vésődtek! A lebegő falunak is titulált Bokod egyébként Komárom-Esztergom megyében található, Oroszlány mellett, az előbb említett Bokodi-tó pedig valójában az Oroszlányi Erőmű hűtőtava, amely télen se fagy be. A kirándulókon túl a horgászok nagy kedvence is ez a hely, de a településen más érdekességet is találhatunk! Méghozzá a három történelmi egyház templomának szemet gyönyörködtető elhelyezkedése egy utcában, egészen közel egymáshoz.

#hereagain ❤️ #bokod #autumn 🍂🎣🌊🚣

A post shared by w o l f e s z t e r (@eszterwolf) on

Tihany
A Tihanyi-félsziget szó szerint a Balaton kincses szigete, ahol mindenki megtalálja a számításait, ugyanis többféle túraútvonalat is kínálnak az odalátogatók számára. A Legenda körút során Tihany történelmével, illetve a városhoz kapcsolódó legendákkal ismerkedhetünk meg. A Levendula körút a félsziget természeti értékeit mutatja be olyan helyszíneken keresztül, amelyek a levendula termesztéséhez kapcsolódnak, a Visszhang körút pedig a leghíresebb tihanyi nevezetességeket érinti. A túrák végigjárása ráadásul minden évszakban ajánlott!

Balaton télen #balaton #lake #ice #nature #mountain #tihany

A post shared by Maja (@maja_lkts) on

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk