Menü

A klasszikus piros rúzs

Mindenki megtalálja a hozzá illő árnyalatot

Home » Szépség » Smink » A klasszikus piros rúzs - 10.2020

Magabiztos, öntudatos és megbízható megjelenés – mindössze egyetlen mozdulattal. Lehetetlennek hangzik, pedig nagyon egyszerű! A titok pedig nem más, mint a vörös ajkak. Felfedjük, hogy melyik vörös árnyalat illik a legjobban hozzád.

Mint azt régóta tudjuk, a vörös ajkak által magabiztosak és gyönyörűek lehetünk. A maszkviselés ellenére ajkaink továbbra is ragyoghatnak a gyümölcsök piros árnyalataiban. Legyen szó eperről, cseresznyéről, szederről vagy szilváról.

RED LIP MAKE UP – A HOZZÁD PASSZOLÓ ÁRNYALAT

A cseresznyevöröstől az eper rózsaszínig számtalan vörös árnyalat közül választhatunk a megfelelő rúzs kiválasztásakor. Fontos szempont ugyan, hogy hétköznapra vagy egy partyra sminkelünk-e, de mindenekelőtt az arc- és bőrtónusunk a mérvadó abban, melyik árnyalat illik hozzánk.

Ellenőrizzük: Hideg vagy meleg bőrtónusunk van?

Könnyedén meghatározhatjuk saját bőrünk tónusát. Ha a csukló vénái kékesként csillognak, akkor hideg, ha pedig zöldesen, akkor meleg a bőrtónusunk. Ebből pedig következtetni tudunk milyen árnyalat passzol hozzánk.

SZÉPSÉGTIPPEK A NAGYVILÁGBÓL

Melyik árnyalat milyen bőrtónushoz illik?

Hideg bőrtónus esetén jobb, ha hidegebb, kékesebb vörös árnyalatokat választunk, amivel az ajkak színe rózsaszínessé válhat. Meleg bőrtónus esetén a melegebb és erősebb árnyalatok – például a narancsos vörös szín – emelik ki legjobban ajkainkat.

 

EZEK A PIROS SZÍNEK TÖKÉLETESEN ILLENEK SMINKÜNKHÖZ

Piros rúzs felvitele ajkainkra – Az előkészületek

Annak érdekében, hogy a szánkon a megfelelő vörös árnyalat különösen szépen mutasson, óvatosan fel kell készíteni ajkunk az új „társára”. Mindenekelőtt tisztítsuk meg a száraz és elhalt bőrdaraboktól.

Azonnali tipp: masszírozzuk át ajkaink ajakbalzsammal. Különösen intenzív színek esetén a rúzs felvitele előtt alapozó használata ajánlott, mivel a sötétebb színek esetén fontos az egyenletes bőrfelület elérése.

  1. Epervörös

Az epervörös egy világos és fényes vörös, különösen jól mutat a napbarnított bőr mellett. A legjobb alapot ennek a színnek a puha, sima ajkak adnak. Ha az ajkak repedezettek, a szín egyenetlenül oszlik el, ez pedig nem mutat jól.

  1. Ribizli

Egy ugyanolyan árnyalatú szájceruza, mint a rúzs, különösen jól mutat a világos ribizli vörös és a rózsaszín esetében. Ha nincs kéznél a megfelelő rúzs, egyszerűen használjunk egy szájceruzát. Helyezzünk egy kis színt a kézfejünkre, tegyünk rá egy kis hidratálókrémet, és vatta segítségével keverjük össze, majd ujjaink segítségével már fel is vihetjük ajkainkra.

5 TIPP A HOSSZÚ ÉS DÚS SZEMPILLÁKÉRT

  1. Szilvavörös

A szilvavörös sötét rúzs gyakran a keskeny ajkakat még vékonyabbá teszi. Ezen lehet segíteni egy ugyanolyan színű kontúr ceruzával, amelyet az ajkak külső széleinek hangsúlyozására használunk. Még különlegesebbé tehetjük a sminket, ha egy átlátszó szájfényt használunk a végén, mely az ajkat még teltebbé teszi.

 

  1. Málna rózsaszín

A málna színe a vörös és rózsaszín keveréke, különösen erőteljes és vidám szín. Tipp: Ennek az árnyalatnak a matt verziója még erőteljesebb. Felvitel után egyszerűen tegyünk az ajkunkra egy laza púderréteget, és kész is a matt hatás.

  1. Szeder és áfonya vörös

A kékes vörös színek, például a szeder és az áfonya árnyalatai fehérebbé teszik a fogakat. A tartósság meghosszabbítása érdekében teljesen fessük ki ajkainkat szájceruzával, és csak ezután vigyük fel az rúzst. Ezután tegyünk egy nedves törlőkendőt az ajkaink közé, és itassuk fel a felesleges színt.

  1. Cseresznye piros

Az igazán erős cseresznye piros! A színpaletta itt világostól egészen a sötétvörös árnyalatig tart. A bőrtípustól függően válasszuk ki a sárgás vagy kékes színű rúzs változatot. A legjobb, ha az ajkakat egy ugyanolyan színű szájceruzával festjük meg. Ha kevésbé erőteljes körvonalakat és egy lágyabb megjelenést szeretnénk, akkor az ujjaink segítségével vigyük fel a rúzst.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk