Menü

Édes csókok

A piros ezer árnyalata

Home » Szépség » Smink » Édes csókok - 07.2020

A maszkviselés ellenére is szeretnének ragyogni az ajkaink, idén nyáron a legszívesebben a vörös és a bogyós gyümölcsök árnyalataiban. Az eper, a meggy, a szeder és a szilva, tehát a hazai gyümölcsöskertek inspirálják a következő hetek stílusait. És mivel még mindig nem ajánlott túl közel merészkednünk egymáshoz, a színek most még intenzívebben ragyoghatnak, hogy még séta közben se lehessen nem észrevenni őket.

Málnapink

Különösen intenzív színek használata esetén ajánlott az ajakrúzs felvitele előtt némi alapozással kezdeni a sminkelést. Ez kitölti és kisimítja az ajakráncokat, mert a sötétebb színek nem mutatnak jól az egyenetlen alapon. Viszont az összhatás akkor lesz igazán szép, ha a make-up többi része visszafogott marad. Ehhez készítsük elő a bőrünket egy primerrel vagy egy BB krémmel, a vörös foltokat és szem alatti sötét karikákat pedig egy korrektorral tüntessük el. Az arccsontra és a szemöldök alá felvitt highlighter napsütésben csillogó arcbőrt varázsol. A még több természetességért húzzuk át a szemöldökünket egy színben passzoló szemöldökceruzával, és ezzel töltsük ki a hézagokat is. Aki a szempilláját szempillaspirállal szeretné hangsúlyosabbá tenni, annak érdemes ügyelnie arra, hogy decens és természetes színárnyalatot válasszon.

8 TIPP A TÖKÉLETESEN RÚZSOZOTT AJKAKÉRT

Epervörös

Az eperszín egy világos, ragyogó vörös, és különösen lágyan simogatja a nyáriasra barnult bőrt. Ezt a festéket is puha, sima ajakra ajánlott felvinni. Ha azok szárazak, repedezettek, akkor a festék nem egyenletesen oszlik el rajtuk, és hamar lemorzsálódik róluk. Egy gyengéd ajakpeeling segít eltávolítani az elhalt bőrdarabkákat. Az ajkainkat esetleg egy puha sörtéjű fogkefével is leradírozhatjuk. Sminkelés előtt ajánlott még egy kevés ajakbalzsamot is belemasszírozni az ajkakba, ami gondoskodik a puhaságról, a hidratáltságról és a napvédelemről.

A vörös árnyalataival nem lőhetünk mellé ebben a szezonban

 

Meggyvörös

A meggyvörös egy erőteljes szín, melynek árnyalati skálája a világostól a sötétvörösökig terjed. Bőrtípustól függően sárgás vagy kékes beütésű ajakrúzsváltozatok közül választhatunk. Az ajkakat kontúrozzuk egy azonos árnyalatú ajakceruzával. Ezt követően a rúzst egy ecset segítségével vigyük fel az ajkakra. Ha kevésbé markáns kontúrra és lágy összképre vágyunk, az ajakrúzst az ujjainkkal ajánlott felvinnünk, ebben az esetben lemondhatunk az ajakkontúr használatáról. Az ajkak belső felén összegyűlő festéket egy fültisztító pálcikával távolíthatjuk el. Így kerülhetjük el azt, hogy a fogainkra is kerüljön a festékből.

RÚZSTESZT: EZT ÁRULJA EL RÓLUNK A RÚZSUNK!

Ribizlipiros

A különleges összhatásról az ajakrúzs színével harmonizáló pirosító gondoskodik. A ribizlipiros különösen a világosabb vörössel és a rózsaszínnel alkot szép párost. Akinek nincs kéznél színben passzoló pirosító, az rúzsát erre a célra is használhatja. Kenjünk némi festéket a kézfejünkre, adjunk hozzá egy csepp arckrémet, és vigyük fel az ujjainkkal a kívánt területre finom, ütögető mozdulatokkal. Ez a szép színharmónia még inkább meghozza a kedvünket a gyümölcsökkel való pimasz kísérletezéshez!

Szilvavörös

A sötét ajakrúzs a vékony ajkakat optikailag még keskenyebbé teszi. Segítségünkre lehet egy azonos árnyalatú kontúrceruza, amivel az ajkaink külső kontúrját ajánlott átrajzolnunk. A volument, amit elnyel a sötét színárnyalat, visszaadja a kontúrceruza. Elsősorban az Ámor-ívet érdemes ezzel körberajzolni. Utolsó lépésként az extra csillogásért, vigyünk fel a rúzsra némi szájfényt is, ez még teltebbé teszi a végeredményt.

További cikkek a témában:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk