Active Beauty
A leggyakoribb rúzsozási hibák

Tanuljunk meg helyesen rúzsozni!

A leggyakoribb rúzsozási hibák

Mindannyian azt hisszük: pontosan tudjuk, hogyan kell helyesen felvinni a rúzst. Ám a gyakorlat sokszor mást mutat, hiszen van, hogy több rúzs kerül a fogunkra, mint az ajkunkra, vagy néhány óra elteltével teljesen elkenődik. Ezek a jelek mind arra utalnak, hogy vannak rúzsozási hibák, amelyeket mi is elkövetünk. Hogy ez többé ne fordulhasson elő, összegyűjtöttük a leggyakoribb bakikat – és azt is, hogyan kerülhetőek el a jövőben!

Eltérő színű rúzst és kontúrceruzát használunk
Az eltérő színű rúzs és kontúrceruza talán a kilencvenes években volt divat, de még Pamela Andersonnak sem állt túl jól. Ha tehát nem retrópartira készülünk, akkor gondosan párosítsuk össze ezt a két terméket – különösen akkor, ha nude ajakra vágyunk. Legfeljebb egyetlen árnyalattal lehet sötétebb a kontúrceruzánk, mint a rúzsunk, ha teltebb hatást szeretnénk elérni.

Száraz, kicserepesedett ajakra sminkelünk
Képtelenség szép és egyenletes rúzsréteget felvinni a vízhiányos, cserepes ajakra, az eredmény szinte kivétel nélkül foltos is lesz! Éppen ezért ha száraz az ajkunk, érdemes először leradírozni, majd hidratáló ajakbalzsammal ápolni. Amíg a sminkünk többi részét elkészítjük, az ápolóterméknek van ideje hatni. Ha végeztünk a sminkeléssel, és már csak a rúzsozás van hátra, egy kozmetikai kendővel távolítsuk el az ajkunkról a felesleges balzsamot, és jöhet is a rúzs vagy a kontúrceruza.

Túlfolyik a rúzs az ajkunk vonalán
Ha azt vesszünk észre, hogy néhány órával a felvitel után a rúzsunk kezd szétfolyni, akkor a probléma hátterében minden bizonnyal a kontúrceruza, vagyis annak hiánya áll. Bár időpocsékolásnak tűnhet, mégis hasznos a klasszikus módon, a kontúr meghúzásával kezdeni a rúzsozást. A profik tippje a szupertartós eredményért: a kontúrozást követő rúzsozás után rajzoljuk még egyszer körbe az ajkunk vonalát a kontúrceruzával.

Nem követjük az ajkunk vonalát kontúrozásnál
Természetesen nem kell szigorúan ragaszkodni ajkunk természetes vonalához, hiszen szimmetrikus végeredményre törekszünk, de nem szabad túlzottan eltérni tőle. A legegyszerűbben úgy kontúrozhatunk, ha a felső ajkunk közepétől indulunk, majd a szánk sarka felé húzzuk a vonalat. Az alsó ajkunknál tegyünk ugyanígy: indítsuk középről a vonalat, és haladjunk a sarkak felé.

Nem rúzsozzuk ki a szánk sarkát
A tökéletesen rúzsozott ajak alapfeltétele, hogy az ajkunkat egyenletesen fedi a festék, ám sokszor megfeledkezünk a szánk sarkának beszínezéséről. Pedig ha nevetünk, nagyon furcsán tud kinézni, hogy csak félig vagyunk kirúzsozva… Hogy tényleg a teljes ajkunk ki legyen rúzsozva, nyissuk ki a szánkat, és egy vékony rúzsecsettel fessük be a szánk sarkait is, majd csukott szájjal végezzük el az utolsó simításokat is. Erre különösen akkor kell figyelnünk, ha élénk színű rúzst viselünk!

Mentés

Mentés