Active Beauty
Így sminkeljünk nyáron!

5 tipp a ragyogó nyári sminkhez

Így sminkeljünk nyáron!

Bármennyire is nagy a hőség, szeretnénk melegben, strandon és nyaralás közben is a legjobb formánkat hozni, ezért a sminkről sem szeretnénk lemondani. Nem is kell! Csupán néhány szabály van, amit érdemes betartani, hogy a bőrünk ne lássa kárát. Íme néhány bevált tipp, hogy nyáron is tündökölhessünk!

Szép sminkhez kell az alap!

A tartós smink alapja az, hogy a bőrünk megfelelő állapotban legyen, amikor az alapozót, highlightert, és a festéket felvisszük. Nyáron – amikor intenzívebb a verejtékezés- fokozottan igaz, hogy a gondos tisztítás, lemosás, hidratálás elengedhetetlen! Ehhez tisztítsuk meg alaposan az arcunkat, használjuk a megszokott lemosónkat, tonikunkat, majd válasszunk egy könnyű, víz bázisú, nem olajos hidratálókrémet. Ezt a rutint reggel és este is ismételjük meg! Éjszakára használjunk szérumot és gazdagabb krémet is felvihetünk.

Fontos, hogy a bőrünket a melegben se hagyjuk kiszáradni, mert ha nem ápoljuk a tisztítás után, csak még több zsiradékot kezd el termelni, ez pedig szinte lehetetlenné teszi a tartós smink elkészítését. A make up felvitele előtt pedig mindig várjuk meg, amíg a krém teljesen felszívódik.

MIÉRT KELL LEMOSNI ESTE A SMINKET?

Védjük a bőrünket!

Nyáron, amikor jóval intenzívebb az UV-sugárzás, mint az év más szakában, fokozottan oda kell figyelnünk bőrünk védelmére. Ezt megtehetjük úgy, hogy a szokásos alapozónk alá fényvédő krémet viszünk fel és úgy is, ha eleve olyan alapozót választunk, mely legalább 20 faktoros védelmet biztosít. Ha strandra, vízpartra megyünk, semmiképpen se legyen rajtunk vastag smink, ott inkább a fényvédelem legyen az első számú cél, és ha mindenképpen ragaszkodunk egy kis sminkhez, akkor használjunk színezett hidratálókrémet vagy színezett fényvédőt, tegyünk fel egy kis szempillaspirált és szájfényt. Hozzá egy jó napszemüveg, egy elegáns szalmakalap – ami nem mellesleg az erős napfénytől is megvéd- és máris kész a trendi strand-szett.

Amikor kell a smink

Vannak olyan alkalmak, amelyek megkívánják, hogy kifessük magunkat, de ilyenkor nem árt olyan make up-ot készíteni, ami nem folyik le öt perccel az után, hogy kiléptünk a lakásból. Ehhez fontos, hogy az alap ne legyen túl nehéz, zsíros, hanem egy habkönnyű, vizes hidratáló kerüljön a bőrünkre, mert ezen keresztül tud lélegezni a bőr. Erre tehetünk fényvédővel gazdagított alapozót. Érdemes a télen használt, tartalmasabb alapozót egy könnyedebb, nyárira cserélni, már csak azért is, mert a téli színünk nem biztos, hogy megegyezik a nyárival illetve a bőrünk igényei is eltérnek a két évszakban.

A nyár a csillogó, barnaságot kiemelő highlighterek, bronzosítók időszaka, ezeket nyugodtan alkalmazzuk a dekoltázsunkon, vállunkon is! Kerüljük az erős szemhéjfestést, rajzoljunk inkább vízálló – akár színes – tusvonalat, és használjunk vízálló szempillaspirált.

4 DOLOG, AMIT SMINKELÉS KÖZBEN ELRONTUNK

Legyen nálunk púder!

A púder nagyon jó szolgálatot tesz, ha a sminkünk átizzadt. Egy púderbe mártott ecsettel vagy szivaccsal könnyen felitatható a nedvesség és a csillogás az arcunkról – leginkább a T-vonalról-, anélkül, hogy tönkremenne a make up-unk. Használjunk ásványi alapút, amely egyben ápolja is a bőrünket!

Rúzsozzunk bátran!

Míg a szemsminkben inkább a visszafogottságra törekedjünk – hiszen a nagy melegben a sok smink összeáll, begyűlik a ráncokba és lefolyik -, addig a rúzsozás tekintetében ne fogjuk vissza magunkat. Arra figyeljünk mindenképpen, hogy napközben tegyünk fel UV-szűrős ajakbalzsamot, mert bizony a szájunkat is védeni kell a káros sugarakkal szemben. Használjunk primert a szánkra is, amely szépen kisimítja a ráncokat és csodaszép alapot ad, nem mellesleg, tartja és nem engedi lefolyni a rúzst. Nappalra jó választás a szájfény, a nedves hatású rúzs, estére jöhetnek a gazdagabb, krémesebb textúrájú, telt színű darabok.