Menü

4 dolog, amit sminkelés közben a legtöbben elrontunk

A leggyakoribb sminkbakik

Home » Szépség » Smink » 4 dolog, amit sminkelés közben a legtöbben elrontunk - 12.2018

Nem mindenki született sminkesnek, de vannak olyan alapvető szabályok és technikák, melyeknek az elsajátítása egyáltalán nem ördöngösség. Ha megtanuljuk őket, elégedetten nézhetünk bele a tükörbe, és egyre több elismerő pillantást zsebelhetünk be. Lássuk, melyik az a 4 tipikus sminkbaki, amelyet legtöbben és leggyakrabban elkövetünk, és hogy mit tehetünk ezek elkerülésére.

Túl sok arcpirosító, ráadásul rossz helyen

A nem megfelelő színű és mennyiségű arcpirosító, amit nem oda viszünk fel, ahová azt arcunk formája megkívánja, közönségessé – rosszabb esetben akár nevetségessé is – teheti a megjelenésünket. A jól megválasztott arcpirosító természetes hatású, harmatos külsőt kölcsönöz, pláne, ha tudjuk, mennyit és hova kell felkenni. Ha pirosítás után úgy érezzük, hogy egy kis szempillaspirál és szájfény után már indulhatunk is, akkor eltaláltuk a színt. Az egyik leguniverzálisabb árnyalat, amely szinte mindenkinek jól áll, a barackos-rózsaszínes, amelyikben van egy kicsi fény is. S hogy hová kenjük? A megfelelő hely az arccsont vonala, ami a fül tövétől a száj sarkát összekötő képzeletbeli sávban fekszik. Figyeljünk, hogy az alá ne kerüljön pirosító, és az orcára sem.

A TÖKÉLETES TUSVONAL NYOMÁBAN

Nem megfelelő alapozó

Az egyik leggyakoribb hiba, amit mi, nők elkövetünk, hogy nem a bőrtónusunknak és típusunknak megfelelő alapozót választunk. Első szabály, hogy télen más szín kell az arcunkra, mint nyáron. Az alapozót mindig teszteljük, mielőtt megvennénk, és ne a kezünkre, hanem a nyakunkra kenjük, majd menjünk természetes fényre, és ha ott sem üt el a bőrünktől, hanem szépen egybeolvad vele, akkor jól választottunk.

Alapozás előtt figyeljünk arra is, hogy mindig elő kell készíteni a bőrt a sminkeléshez. A száraz bőrön ugyanis maszkszerű lesz a végeredmény, és az alapozó – bármilyen szuper minőségű is – be fog ülni az apró ráncokba. Ha van időnk, feldobhatunk egy mélyhidratáló maszkot, de ha erre nincs lehetőség, akkor kenjünk hidratálókrémet vagy bázis krémet az arcunkra, majd erre nedves szivaccsal vigyük fel az alapozót. A haj és az áll vonalánál rendesen dolgozzuk el a krémet, és a dekoltázsunkra is tegyünk, mert ha kihagyjuk, a nyakunk, az arcunk és a dekoltázsunk teljesen más színű lesz.

Egy szépen megrajzolt tusvonal kiemeli és ragyogóvá varázsolja tekintetünket.

Lekonyuló tusvonal

Egy jól megrajzolt tusvonal csodákat tesz a tekintettel. A tusvonal rajzolásának megvan a maga módszere, és ha attól eltérünk, akkor keskenyíthetjük, szűkíthetjük, lekonyulóvá tehetjük a szemünket. Persze a tökéletes vonal még a sminkeseknek is sok gyakorlás révén sikerül. Ha mégis ilyen sminket szeretnénk magunknak, mindenképpen gyakoroljuk be a mozdulatot, használjunk megfelelő tust. Érdemes önsminkelő leckéket venni profi sminkestől, aki segít begyakorolni a helyes technikát.

SMINKELÉSI 1X1 – MEGVÁLASZOLJUK A LEGGYAKORIBB SMINKKÉRDÉSEKET

Ha elkenődik a smink

A smink elmozdulásának – a pandaszemnek, lepergett szemfestéknek vagy szétkenődött, elfolyt rúzsnak – egyik ellenszere, ha jó minőségű termékeket használunk. Ezen kívül nem árt, ha báziskrémet, szemhéj- és szájalapozót és sminkfixálót is alkalmazunk, ezekkel ugyanis biztosan elkerülhető a sminkkatasztrófa.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk