Active Beauty
Tartós rúzs?

Nem csupán mítosz!

Tartós rúzs?

Csókálló rúzs – ezt hallva a legtöbben felhúzzuk a szemöldökünket, ugyanis nem igazán tudjuk eldönteni, hogy tényleg létezik-e ilyen, vagy mindössze szemfényvesztés. Ennek jártunk utána.

A tartós rúzsok azt ígérik, hogy nem csak étkezés közben nem kopnak meg, de még a csókokat is jól bírják. Ezeket hallva a nők nagyrésze felkapja a fejét, hiszen pont ilyen tökéletes rúzsra vágyik mindenki. Ezek az ígéretek azonban túl szépnek tűnnek, így érthető módon mindenki feltesszük magunknak a kérdést, hogy ilyen tényleg létezik-e vagy mítosz az egész?! A jó hír, hogy valóban kaphatóak ilyen rúzsok, melyeket, ha rendesen kenünk fel az ajkainkra, akkor addig nem kopnak le, amíg nem eszünk nagyon zsíros ételt, vagy nem akarjuk leszedni egy speciálisan erre a célra kifejlesztett termékkel.

Tartósságukat – akár a sima rúzsokét is – különféle trükkökkel még meg is tudjuk hosszabbítani. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak erre.

#1 – Felvitel előtt radírozzuk le az ajkainkat, és kenjük be azokat ajakbalzsammal

Ragadjuk meg a száraz fogkefénket, majd körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át vele ajkainkat, végül kenjük be azokat balzsammal. Ez azért fontos, mert száraz és repedezett ajkakon nem tud úgy megtapadni a rúzs. Mielőtt azonban felkennénk, várjunk pár percet, illetve itassuk fel egy zsebkendővel róla a zsírt, hiszen azon szintén nem tapad meg a rúzs.

C-VITAMINNAL A SZÉP BŐRÉRT

#2 – Ajakprimer

Nem csak alapozás előtt érdemes primert használni, hanem rúzsozás előtt is, hiszen ez nedvességgel látja el ajkainkat, eltünteti az apróbb vonalakat, és növeli a rúzs tartósságát.

#3 – Ecset

A rúzst mindig egy ecsettel vigyük fel, így ugyanis jobban és egyenletesebben tudjuk eloszlatni a festéket.

5 TIPP A HOSSZÚ ÉS DÚS SZEMPILLÁKÉRT

#4 – Rétegezzünk

Egy réteg rúzs nem elegendő, de még kettő sem. A legideálisabb a három réteg. Arra figyeljünk, hogy mindegyik felvitele előtt egy zsebkendővel óvatosan itassuk fel a felesleget.

#5 – Szájceruza

A rúzs tökéletes tartóssága érdekében mindig használjunk szájceruzát, ez ugyanis megakadályozza, hogy a rúzs elkenődjön az arcunkon.

További cikkek a témában: