Active Beauty
Sminkszokások, melyek tönkreteszik a bőröd

Ezekből elég!

Sminkszokások, melyek tönkreteszik a bőröd


#1 hiba – Ecsetek és szivacsok tisztításának elhanyagolása
Nyugodtan valld be! Utoljára mikor tisztítottad meg a sminkecseteket és szivacsokat? Ezt annak ellenére szeretjük elfelejteni, hogy a higiénia rendkívül fontos a sminkelés során. Ha koszos eszközökkel dolgozol, akkor rengeteg baktériumot kensz az arcodra, melyek irritációt és gyulladást okozhatnak. Épp ezért olyan fontos, hogy a jövőben hetente egyszer megtisztítsd a szivacsokat, ecseteket és applikátorokat.
 

Sminkallergia#2 hiba – Felszínes sminklemosás
A sminklemosás egy rendkívül fontos lépés ahhoz, hogy ne legyen pattanásos a bőröd. Nagyon lényeges, hogy minden sminkmaradványt eltüntess, ellenkező esetben ezek irritációhoz vezethetnek. A sminklemosó kendők használata nem elegendő! Ezt ki kell egészítened egy alapos arctisztítással vagy akár egy bőrradírozással is. Előbbihez választhatsz zselé-, hab- vagy akár tejállagú terméket is.
 
#3 hiba – Pattanások letakarása sminkkel
Tény, hogy amikor egy csúnya, kinyomott pattanás éktelenkedik az arcon, akkor a legkézenfekvőbb megoldás, hogy sminkkel eltünteted. De ezt inkább ne tedd, ugyanis a sűrű, folyékony alapozó lassítja a gyógyulási folyamatot, továbbá baktériumokat juttathat be a sebbe, ahol gyulladásokat okozhatnak. Ha kinyomsz egy pattanást, akkor ezt inkább este tedd, ugyanis akkor az éjszaka folyamán van ideje regenerálódni a bőrnek.
 

Szemhéjtus: 5 látványos smink#4 hiba – Nem megfelelő alapozó
Köztudott, hogy minden bőr más, így mindegyik másképpen reagál az alapozók használatára. Ezért annyira fontos, hogy olyat válassz, ami illik a bőrtípusodhoz. Ellenkező esetben eltömődhetnek a pórusok, amitől elszaporodhatnak bennük a baktériumok. A megfelelő alapozó kiválasztása során nyugodtan kérj profi segítséget, és igyekezz olyat választani, amin fel van tüntetve, hogy „nem-komedogén”. Ez azt jelenti, hogy elméletileg nem okoz pattanásokat, mert nem tömíti el a pórusokat.

#5 hiba – Alapozó újjal történő felvitele
Ez még abban az esetben sem ajánlott, ha előtte kezet mosol, hiszen így is számos olyan baktérium maradhat a kezeden, mely bőrirritációt okozhat. Inkább használj egy ecsetet vagy szivacsot, melynek rendszeres tisztításáról se feledkezz meg!