Menü

Peeling

Megvenni vagy elkészíteni?

Home » Szépség » Szépségápolás » Peeling - 01.2021

Fogadjunk, hogy a cikk elolvasása után lényegesen gyakrabban fogsz hámlasztani, mint korábban! Mert a peeling az egyik legfontosabb mindenki számára, aki egészséges és tiszta bőrre vágyik.

A szuper szérumok, speciális maszkok vagy kiváló minőségű szépségápolási olajok mind hatástalanok, ha nem radírozod a bőröd rendszeresen. Ez radikálisan hangozhat, de így van! Mivel a peeling az ápolt, egészséges és szép bőr alapja, nem mindegy, hogy saját magad akarod-e csinálni, vagy például késztermékeket vásárolnál a dm-től.

  1. MIÉRT ÉRDEMES EGYÁLTALÁN HÁMLASZTANI?

E sorok olvasása közben a bőröd számtalan sejtet veszít. Mikroszkópos dózisokban a test régi pikkelyeket vet le, és fiatal sejtekkel helyettesíti azokat. Az arc ilyen módon regenerálja magát. Csak egy probléma van: minél idősebbek vagyunk, annál lassabb ez a folyamat.

C-VITAMINNAL A SZÉP BŐRÉRT

Előbb-utóbb a bőr legfelső rétege egy fóliaként terül el a bőrön, és megakadályozza a tápanyagok bejutását. Így viszont a krémek, szérumok már nem működnek olyan hatékonyan. Az egyetlen, ami segít: a rendszeres hámlasztás, ami megakadályozza a kornifikációt. A szennyeződésekkel és a faggyúmaradványokkal is megbirkóznak a peeling kezelések, éppen ezért a hámlasztásnak nemcsak az öregedő bőr számára kell kötelezőnek lennie, hanem a fiatal arcbőrnek is.

  1. MILYEN GYAKRAN TOLERÁLJA A BŐRÖM A HÁMLASZTÁST?

Az, hogy milyen rendszeresen kell hámlasztani, nagyban függ a bőr típusától. A normál bőrre elegendő heti egy peeling kezelés. A száraz és zsíros bőr viszont hetente két-három hámlasztást igényel. A cél a bőr saját aktivitásának fenntartása, hogy a lerakódások ne tudjanak túl sokáig megmaradni a bőrön. De légy óvatos, hiszen természetesen ezzel is túlzásba lehet esni. Ha a hámlasztás után feszes vagy viszket a bőr, tarts egy kis szünetet, és kényeztesd a bőrt tápláló maszkokkal.

  1. HOGYAN KÉSZÍTSEK PEELINGET MAGAMNAK?

Rendkívül hatékony peelingekből egy tucatnyi van a piacon. De az a legjobb, hogy a peeling egy olyan szépségápolási termék, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz magadnak. Különösen az érzékeny bőrűek esküsznek a DIY hámlasztókra, hiszen itt csak természetes anyagokat használunk.

Ha te magad szeretnél peelinget készíteni, akkor keverj össze három evőkanál durva tengeri sót két evőkanál olívaolajjal. Masszírozd az egészet a nedves bőrödre, hagyd hatni néhány pillanatig, majd alaposan öblítsd le. A sókristályok nemcsak csiszolószemcseként szolgálnak, hanem fertőtlenítés céljából is hasznosak. Cukor és méz keverékéből is (arány 2: 1) pillanatok alatt elkészítheted a peelinget, de akár kávéval is. Amikor legközelebb kávét főzöl, keverj össze 10 evőkanál kávézaccot 4 evőkanál mézzel. Töltsd be egy lezárható edénybe, és kész is. Körkörös mozdulatokkal vidd fel a bőrradírt az arcra, majd alaposan mosd le.

  1. MELYIK PEELING FELEL MEG NEKEM?

A mechanikus hámlasztás durva szemcséi alapján ismerhető fel. Csiszolószemcséket tartalmaznak, amelyek a csiszolópapírhoz hasonlóan eltávolítják a maradványokat a bőrről. Hatékonyan működnek, de érzékeny vagy száraz bőrön kisebb irritációt okozhatnak.

Az enzimatikus és kémiai hámlasztás olyan anyagokat tartalmaz (pl. gyümölcs enzimek, papaya vagy ananász, glikolsav), amelyek enyhe hámlást váltanak ki. Nem minden bőr képes elviselni ezt a folyamatot. Használat előtt a kémiai és enzimatikus hámlasztást mindig kis bőrfelületen kell kipróbálni. Vagy keress fel egy szakembert, aki tudja, mit használjon a bőrtípusodnak megfelelően.

ARCSZÉRUMOT MINDENKINEK!

  1. HOGYAN ÁPOLJAM A BŐRÖMET HÁMLASZTÁS UTÁN?

A hámlasztás után a bőrcsatornák nyitva vannak, és a mikrocirkuláció aktív. A bőr ilyenkor különösen érzékeny az ápoló anyagokra. Itt a tökéletes alkalom a tápláló maszkok és szérumok használatára. Egyéb tisztító kezeléseket (pl. gőzfürdő vagy tisztító maszkok) azonban kerülni kell, mivel a bőr ilyenkor általában nagyon érzékeny.

Fontos még, hogy a hámlasztással eltávolított felhám (bizonyos mértékben) megvédte a bőrt az UV-sugárzástól. A peeling után az arc érzékeny a fényre, és UV-krémmel kell védeni. Csak megfelelő fényvédelem mellett menj ki a napra. A bőröd még soha nem volt olyan fényes, mint most!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk