Active Beauty
Szemhéjtus: 5 látványos smink

Nyisd ki a szemed

Szemhéjtus: 5 látványos smink

A kevesebb több? Nem – különösen, ha a dm statement szemhéjtusairól van szó, melyekkel egész nyugodtan meghúzhatod vastagon a tusvonalakat. Mutatjuk is, hogyan.
Már Kleopátra is tudta, hogy a látványos tusvonal csodát tesz a tekintettel. A több az több – így hangzott az ókori egyiptomiak mottója. Manapság is nagy népszerűségnek örvendenek a statement tusvonalak, melyek a szemeket állítják a figyelem középpontjába. Ezeket a pazar sminkeket a dm szemceruzáival, folyékony vagy zselésszemhéjtusaival is megalkothatjuk.

Szemkontúr mint statement

Extravagáns szárnyakkal felívelő tusvonal, retro stílusú felfestett szempillák vagy erőteljes geometrikus formák és a 90-es évek statement sminkjei – próbálj ki bátran mindent, ami a szemhéjaidat állítja a fókuszba. Ezt most épp kapóra jön, hiszen a koronavírusos időszak a legtöbbeknek elvette a kedvét a sminkeléstől. Kezdj el gyakorolni, ugyanis nem mindegyik technika egyszerű, és kell némi rutin ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön a sminked.

De ne aggódj: ugyan a szemhéjtussal meg kell tanulni bánni, ha megfogadod az alábbi szakértői tanácsokat, és kicsit ráérzel a dologra, akkor kezdőként is sikerélményed lesz! Madelaine Sommerlat dm szépségápolási szakértő bemutatja a legszebb statement sminkeket, melyek a tusvonal köré épülnek fel, és elárulja, hogy melyik kinek áll jól.

5 szemsmink, amit feltétlenül ki kell próbálnod:

1. A 80-as évek szemkontúrja: Feketével körülrajzolt szemek


A look:
A fekete kontúros szemek drámai stílusa már a 80-as években is nagyon felkapott volt. A modern változat annyiban különbözik tőle, hogy a statement tusvonal mellé most nem kerül színpompás szemhéjpúder. A főszereplő a vastag, matt fekete szemhéjtus (kapható a dm-nél is), amit az egész szem köré és a szemhéjak belső részébe is felviszünk. Az arcbőr a háttérben természetes marad, csak egy kevés pirosító kerül az orcákra.

Kinek áll jól?
Madelaine Sommerlat dm szakértő szerint: „Ez az erős smink a nagyszeműeknek áll a legjobban! De a kisebb szemű hölgyeknek se kell lemondaniuk róla. Szolidabb lesz az összhatás, ha a felső és alsó szemhéjon futó vonalakat nem kötjük össze egymással a szemek sarkaiban. Kezdj el húzni egy vékony vonalat a belső szemzugból indulva, ami kifelé haladva folyamatosan vastagodhat.

2. Lebegő kontúr: Helló hatvanas évek!


A look:
Ha Kleopátra a csábító szemkontúr királynője volt, akkor Twiggy-t a kreatív tusvonalak királynőjének nevezhetjük. Az 1960-as évek szupermodellje gyakran festett egy tusvonalat a szemhéja peremétől kicsit távolabb is, és néhány szemhéjtussal megfestett szempillával tette fel a koronát az izgalmas megjelenésre. Tehát ennél a looknál nemcsak a szemhéj belső peremére húzunk tusvonalat: a „dupla jobban tart” elvnek megfelelően erősen pigmentált zselés szemhéjtussal a mélyítővonalba is festünk egy második ívet.

Kinek áll jól?
„A lebegő tusvonal a tökéletes „hálószoba-pillantás” smink. Lelógó szemhéj esetén nem ideális, mert nem látszik ki alóla, a kerek szeműek viszont profitálhatnak belőle. Az alsó szemhéjra szemceruzával megrajzolt szempillák optikaikag hosszítják és mandulaformájúvá teszik a szemet” – mondja Madelaine Sommerlat dm szakértő.

3. Geometrikus stílus: A „három tusvonal” trend


A look:
Csak semmi álszerénység! A geometrikus statement szemsminket három tusvonal alkotja. Az egyiket a szem alsó peremére, a másikat a szem külső sarkának magasságába rajzoljuk, a harmadikat pedig a mélyítővonal meghosszabbításaként húzzuk meg. A precíz smink elkészítéséhez olyan termékeket ajánlunk, melyek gyorsan megszáradnak – ilyenek például a vízálló zselés szemhéjtusok. Egy kevés világos szemhéjpúder a szemek alatt ellensúlyozza a felső szemhéj díszességét.

Kinek áll jól?
„Ez a look megemeli a szemhéjsarkokat. A fekete szemhéjtus a kis szemeket optikailag összenyomhatja, ezért jobb, ha szürke vagy barna, tehát puhább árnyalatokkal dolgozunk. Még egy tipp: ne hangsúlyozzuk a szemöldökünket, mert az erőteljes szemöldök ezzel a tusrajzzal kombinálva látszatra kisebbítheti a szemeket” – mondja a szakértő.

4. Extravagancia a mindennapokban: Játék a színekkel


A look:
A klasszikus tusvonal idén nyáron csak úgy vonzza magára a tekinteteket a világító színeknek köszönhetően. A vonal ívét a szem külső sarkában kanyarítsuk felfelé. A viszonyítási pont a szemöldök vége, ennek irányába kell haladjon a tusvonal. Ellenkező esetben optikailag lefelé „billenti” a szemet, és könnyen álmos hatást eredményezhet. Tipp: egy szemhéjtuspecséttel még egyszerűbb elkészíteni a sminket.

Kinek áll jól?
„A színes tusvonalak ragyogóvá teszik a szemet. A szempillákat hagyjuk természetesen, az ajkakat pedig csupán egy átlátszó szájfénnyel hangsúlyozzuk. A tusvonalat mindkét oldalon precízen kell megrajzolni, hiszen minden hiba szembetűnik” – mondja Madelaine Sommerlat dm szakértő.

5. Stílusmix: Vonalak és színek


A look:
Ezt a sminket is a hatvanas évek inspirálták. Az ív a belső szemzugtól indul, és V alakban visszafordul a mélyítővonalba. Azért, hogy ne kenődjön el, és a tusvonal megrajzolása a kezdőknek is sikerüljön, a legjobb, ha folyékony, rugalmas hegyű szemhéjtussal dolgozunk. A pont az i-n: fessük ki a sarkot színes szemhéjpúderrel a szemhéj közepétől kifelé haladva.

Kinek áll jól?
Madelaine Sommerlat dm szakértő: „Kis szemek esetén a tusvonal mindig kicsit trükkös, mert könnyen túl kemény hatásúvá válhat a végeredmény. Ha viszont kerül hozzá egy kis szín, az azonnal friss, sugárzó tekintetet varázsol. Egy érdekes változat, ha fekete helyett élénk vagy pasztell színű szemceruzával rajzoljuk meg a tusvonalat.”