Active Beauty
Miért olyan közkedveltek a tisztító olajok?

Miért tisztítanak hatékonyabban, mint más termékek?

Miért olyan közkedveltek a tisztító olajok?

Mi a napi szépség rutin legfontosabb lépése? Kétségkívül az arctisztítás. És ha már arctisztítás: a hab, a gél, a víz és a tej mellett a tisztító olajok is egyre népszerűbbek.

Régóta tudjuk, hogy a gyönyörű bőr nem a véletlen műve. A megfelelő ápolás mellett a napi bőrtisztításnak alapvető szerepe van. Itt kapnak nagy hangsúlyt egy ideje a tisztító olajok – a „kevesebb néha több” elvnek megfelelően. Míg a hagyományos bőrtisztító termékek hab, gél vagy tej formájában vagy túl felületesen tisztítják a bőrt, vagy kiszárítják és irritálják azt, az olajok tisztítás közben értékes ápolószerekkel is ellátják.

Először is, a tisztító olajok nem hagyományos növényi olajok, ezért ne használj olíva- vagy kókuszolajat az arc tisztításához. A smink és a szennyeződés összekapcsolódik a bőr olajával, ezért eltávolítása kihívássá válik. A természetes olajokkal ellentétben a tisztítóolajok tartalmaznak egy emulgeálószert, amely lehetővé teszi a vízzel való lemosást, ezért ezeket az olajokat hidrofilnek is nevezik, aminek jelentése „vizet szerető”.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

3 OK, MIÉRT AJÁNLJUK AZ OLAJOS TISZTÍTÁST

Alkalmas minden bőrtípusra

Akár zsíros, akár száraz bőrön, a tisztító olajok szinte mindig működnek. Az olaj egyrészt antibakteriális hatású és szabályozza a bőr saját faggyútermelését, ami megakadályozhatja a pattanások és a mitesszerek kialakulását, másrészt az olaj eltávolítja a felesleges zsírt felületaktív anyagok nélkül, és tisztításakor nedvességgel látja el a bőrt.

Tipp nagyon száraz bőrre: víz helyett használj tisztító kendőt az olaj letörléséhez (a csomagoláson található utasításoknak megfelelően).

 

Enyhe összetevők, mélytisztítás

Csak akkor tudnak a krémek és szérumok alkotóelemei behatolhatni a bőrsejtekbe, és ott hatást kifejteni, ha a smink, a verejték és a faggyú eltávolításra került a bőrről. A sok általános és enyhe összetevőjű tisztító problémája, hogy csak a felületet tisztítják. A tisztító olajok összetevői is kíméletesek, de sokkal hatékonyabbak, mivel nemcsak megkötik a szennyeződéseket, hanem az olaj alapú maradványokat is eltávolítják a bőrről.

TAVASZI BŐRÁPOLÁSI PROGRAM

Nincs feszülés, nincs kiszáradás

Az arc tisztításakor fontos az egyensúly megőrzése. Egyrészt meg kell szabadítani a bőrt a sminktől, a szennyeződésektől, a naptejektől és hasonlóktól. Másrészt nem szabad kiszárítani vagy túl sok zsírt eltávolítani róla, hiszen ebben az esetben fennáll a feszülés és a bőrirritáció veszélye. Ennek oka, hogy a sok tisztítószerben megtalálható felületaktív anyagok hatékonyan tisztítanak, ám a bőr saját védőrétegét is elpusztítják, így a bőr kiegyensúlyozatlanná válik.

 

 

ÍGY HASZNÁLJUK A TISZTÍTÓ OLAJOKAT HELYESEN

Nedves bőrön: az alkalmazás szempontjából a hidrofil tisztító olajok nem különböznek a többi tisztítótól. Vízzel keverve és emulgálódva tejszerű anyagot képeznek, amelyet a bőrbe masszírozunk. Ezután vízzel öblítsük le. Ily módon a bőr a tisztítás során nedvességet is kap.

Száraz bőrön: hagyományosan a koreai szépségápolási rutinban tisztító olajat alkalmaznak a száraz bőrre. Előbb bemasszírozzák, majd egyszerűen leöblítik vattakoronggal vagy vízzel.