Active Beauty
Double cleansing

Dupla gondoskodás

Double cleansing

A double cleansing kifejezésről már biztosan sokan hallottatok, ennek ellenére kevesen alkalmazzák ezt a szuper bőrtisztítási módszert. Ha még szebbé szeretnéd varázsolni a bőrödet, vagy meg akarsz szabadulni a pattanásoktól, akkor próbáld ki! Nem fogod megbánni!

Mit jelent a double cleansing?
Ennél a bőrtisztítási módszernél közvetlenül egymás után kell használni két különböző terméket. Ennek célja a pórusok rendszeres és alapos tisztítása, ami azért lényeges, mert percenként 30.000-40.000 bőrsejt hal el, és ezeket muszáj eltávolítani.
 

Gyógynövények a női méh egészségéért

A bőr alapos tisztítása 2 lépésben
Double cleansing 1. lépés
Az első lépésnél olajalapú terméket kell használni, amivel el tudod távolítani a szennyeződések és a smink nagyrészét. Az olaj varázsereje abban rejlik, hogy megnyitja az elzáródott pórusokat. Ehhez tegyél egy diónyi adagot az általad választott termékből a tenyeredbe, oszlasd el benne, majd vidd fel az arcodra. Ezután kb. 30 másodpercig masszírozd a bőrödbe, figyelve arra, hogy nem hagysz ki olyan részeket sem, mint a hajvonal, hiszen itt is rengeteg mitesszer szokott megbújni. Miután alaposan bemasszíroztad, mosd le az arcodat langyos vízzel.

Double cleansing 2. lépés
Az arcod leöblítése után következhet a második lépés, amely során olyan készítményt használj, ami megfelel a bőrtípusodnak. Egy azonban fontos: a termék vízalapú legyen, hiszen a víz mágnesként vonzza magához a koszt és az elhalt hámsejteket. Ennek köszönhetően teljesen tiszta és friss lesz az arcbőröd.
 
Ilyen terméket válassz a bőrtípusodnak megfelelően
Ha normál típusú, problémamentes a bőröd, akkor a megfelelő termékek kiválasztásakor nem kell semmilyen speciális összetevőre figyelned. Ha azonban nem tartozol ezen szerencsések közé, akkor az alábbi hatóanyag segíthetnek a bőrproblémáidon:

Érzékeny és száraz bőr
Annak érdekében, hogy ne legyen még szárazabb a bőröd, pH-semleges termékeket használj, ami jojobaolajat és sheavajat is tartalmaz, ugyanis ezek az összetevők némi nedvességgel látják el a bőrt.

Zsíros és pattanásos bőr
Ebben az esetben olyan termékelet válassz, amik nem serkentik az olajtermelést, sokkal inkább gyulladáscsökkentő hatásúak, és mérsékelik a faggyútermelést. Az olyan hatóanyagok, mint az aloe vera, a zöldtea és a rózsa, tökéletes választásnak bizonyulnak számodra.

Sminkallergia