Active Beauty
Ünnepi csillogás! Ezekkel a tippekkel káprázatos csillogó sminket készíthetsz szemre, szájra és körömre
Szöveg: Theresa Haidinger

Elérkezett a csillogás ideje

Ünnepi csillogás! Ezekkel a tippekkel káprázatos csillogó sminket készíthetsz szemre, szájra és körömre

Rövid nappalok, hosszú éjszakák – ilyenkor gyönyörűen látszódnak a csillámos ajkak, szemek és körmök. Most eláruljuk, hogyan kell elkészítened egy ilyen csillogó sminket, továbbá lépésről lépésre elmagyarázzuk, hogyan lesz minél tartósabb.

Csillogó smink – Így lesz tartós

Annak érdekében, hogy minél jobb legyen a csillogó és csillámos smink hatása, fokozott figyelmet kell szentelned a megfelelő alapozásra – ez érvényes a szemhéjpúderre, a rúzsra és társaira, illetve a körömlakkra is. A megfelelő alapozás nélkül az apró részecskék nem képesek optimálisan visszaverni a fényt, vagy egyszerűen gyorsan lekopnak.

  • Szemhéjpúder és highlighter: A tartós primert oszlasd el az arcodon. Arra figyelj, hogy ne kenj túl sok szemhéjpúdert a szemeidre, ugyanis a felesleg lerakódhat a ráncokban.
  • Ajkak: Egy szájkontúrceruzával, aminek az árnyalata hasonlítson a rúzs színére, rajzold körbe az ajkaidat, majd fesd ki azokat. A csillogó rúzsnak ezáltal egyenletes alapot teremtettél, így nem fog lerakódni a rúzs a barázdákba.
  • Körmök: A csillámok, illetve a csillogó sminktermékek kiemelik az egyenetlenségeket, ezért mindenféleképp használj egy barázdakitöltő alapozó körömlakkot.

Csillogó szemek

Az arany és réz árnyalatok nagyon kedveltek az adventi időszakban. A réz színektől még ragyogóbbak lesznek a kék és zöld szemek, míg az arany árnyalatok a barna és szürke szemeket emelik ki. Miért szeretjük ezt a stílust? Mert egyszerűen elkészíthető. A csillogó szemhéjpúdert oszlasd el a teljes mozgó szemhéjon, majd satírozd el. Ezt követően csukd be a szemed, és használj egy fixáló sprayt.

Csillogó ajkak

A szájkontúrceruzás trükknek hála egy egyenletes alapot hoztál létre, amelyen remekül fog mutatni a csillogó rúzs. Az ilyen típusú rúzsok gyakran áttetszők, ezért ha még intenzívebb színre vágysz, akkor használj egy ugyanolyan színű rúzst, és kend a csillogó alá. Minél jobban csillog, annál jobb.Az ajkaid közepére kenj egy átlátszó, de csillogó szájfényt.

Csillogó körmök – Olyanok lesznek a körmeid, mintha szalonban készültek volna

Ha feltöltötted a barázdákat, akkor már fel is kenheted a körömlakkot. Először egy vékony rétegben vidd fel a csillogó lakkot, majd pár percig hagyd száradni. Ezután szükséged lesz egy sminkszivacsra, aminek a csücskére kenj a csillámos körömlakkból. Utóbbit beszívja a szivacs, és csak a csillámok maradnak a felületén. Ezeket óvatosan kend fel a körmeidre. Végezetül használj egy zselé hatású fedőlakkot.

Csillogj az alábbi dm-ben kapható csillogó termékekkel: