Active Beauty
Frissen lakkozva: művészi körömlakkozás

Csíkos, pöttyös és csillogó: körmeinket művészi mintákkal láthatjuk el

Frissen lakkozva: művészi körömlakkozás

A körömlakkozás és a körömdizájn fogalma már jó ideje túllépett az amatőr státuszon. Mára már szinte olimpiai sportágakká váltak. A 2017-es év ráadásul új kihívások elé állítja a körömművészet hódolóit. A szín-, minta-, textúra- és stylingtrendek olyan gyorsan változnak, mint maga a divat. A mi körömdizájnjaink pedig szorosan felzárkózva követik ezeket a divathullámokat.

Csillogó körmök

Csillogó mintával díszített körmök

Itt a ragyogásnak semmi sem szabhat határt. Ehhez a megjelenéshez csillogó körömfényre vagy pedig speciális körömdíszítő flitterekre van szükség. Mindkét esetben díszíthetjük a teljes körmöt, vagy ha úgy tetszik, csupán a végekre is szórhatjuk a csillámot. Gyűrű Elise Prierer-től.

Így készülnek:

1. variáció: A szépen manikűrözött körmökre először egy átlátszó körömlakkot viszünk fel. Ezután gyorsnak kell lennünk. Ezért ajánlatos a „körömről körömre” módszert alkalmazni. A még meg nem száradt lakkra szórunk egy kevés rozészínű csillámot; csak a körömvégekre, éppen lefuttatva a köröm közepéig. A kellően sima felület elérése és a tartósság érdekében az eredményt végül fedőlakkal kenjük át.

2. variáció: A csillámpornál valamivel könnyebben lehet dolgozni a frissen lakkozott körmökön a körömdíszítő flitterekkel. A flittereket, melyeket ehhez a variációhoz használni fogunk, először egy kis tégelyben összekeverjük. Ezután körömről körömre haladunk. Egy réteg alapozólakk felvitele után a tégely fölé tartjuk körmeinket és rászórjuk a flittereket. A körömre hulló első flitterek rá is ragadnak. Miután mindegyikkel végeztünk, a köröm végére ragadt csillámokat egy körömvágó ollóval le tudjuk vágni. Ezt a műveletet is egy réteg fedőlakkal fejezzük be, amely tartósítja alkotásunkat.

Tetovált körmök

Tetovált mintás körmök

Manapság már a körmünket is tetoválhatjuk. Nagy előnye, hogy az eredményt nem kell egy életen át viselni; ha meggondoljuk magunkat, a körömlakklemosó minden rossz döntés nyomát egy törléssel eltünteti. A manapság népszerű körömmatrica- vagy körömnyomda-motívumokra egy rossz szavunk nem lehet. Egy nagyon egyszerű technika, mellyel kipróbálhatjuk magunkat a körömművészet területén. Hajgumi az ebelin-től.

Így készülnek:

Elsőként egy alapszínt kell választanunk. A mi esetünkben ez a nude, ezen a fekete körömtetoválások különösen jól érvényesülnek. Majd választunk magunknak egy vagy több tetszetős tetoválást és kivágjuk őket. Lehúzzuk a fóliát és felhelyezzük a tetoválást a kívánt helyre. Finoman átsimítjuk és végül lehúzzuk a papírt is. A kis műalkotás tartóssága érdekében egy réteg színtelen körömlakkal húzzuk át őket. Az eredmény pedig egyedien szép!

Körmök és pont

Pont mintás körmök

Pöttyök a körmön természetesen a legkülönbözőbb színkombinációkban és méretarányokban megjelenhetnek. Mi egy inkább visszafogott, azonban igazán elegáns változat mellett tettük le a voksunkat: fényes a matton.

Így készülnek:

Pont úgy, mint az összes eddigi dizájn esetében, most is egy alapozó réteggel kezdünk. Majd egy matt lila körömlakkal festjük ki körmeinket. Ha ilyen nincs kéznél, matt fedőlakkot is használhatunk. Miután megszáradt, nekiláthatunk. Fekete fényes körömlakkal 1-2 pöttyöt festünk a körmeinkre. A pöttyök úgy jönnek létre, hogy a jól lehúzott ecsetet egyszer a saját tengelye körül megforgatjuk a köröm egy pontján. Fontos, hogy nagyon tisztán dolgozzunk.

Csíkos körmök

Csík mintás körmök

A már mindenütt kedvelt csíkok ebben a szezonban a körmeinket is megkörnyékezik. Két ilyen trendet kívánunk itt bemutatni. Az egyiknél körömdíszítő szalaggal dolgoztunk. Ezek fémesen csillámló fóliacsíkok, melyek a ragasztószalaghoz hasonló rolnis kiszerelésben kaphatóak. Igazán nemes hatást kölcsönöznek körmeinknek az arany körömcsíkok visszafogott, lágy színű (pl. a kőszürke) körömlakkal kombinálva. A másik változatnál a csíkokat egy körömdíszítő tollal húztuk meg. Karlánc medállal az ebelin-től.

Így készülnek:

1. variáció: Először körmeinket egy kőszürke színű körömlakkal kilakkozzuk. Ha ez megszáradt, eldöntjük, melyik irányba szeretnénk húzni a csíkokat. Ezt követően a csíkok egyik végét nagyon akkurátusan a köröm széléhez igazítjuk és ott vágjuk le, ahol szeretnénk, hogy a csík végződjön. Mivel a körömdíszítő csíkok öntapadósak, viszonylag egyszerű velük dolgozni. Ha minden csíkot felragasztottunk, egy réteg átlátszó körömlakkal kenjük még át őket. Így a csíkok garantáltan bombabiztosan tartósak maradnak, és mi sem esünk kísértésbe, hogy lehúzzuk őket.

2. variáció: Itt is a kőszürke színre alapozunk, de ezúttal a fényes fajtájúra. Egy fekete körömdíszítő tollal körmünk külső harmadára festünk vékony csíkokat. Annak érdekében, hogy ezek a csíkok egyenesek legyenek, fogjunk egy papírlapot, ennek mentén húzzuk meg a csíkokat. Ennyire egyszerű.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

További négy manikűrtrend

Az Instagram körömdizájn sztárjai:

제니❤ 스마일 🙂 #smilewire #cuticlewirenail #highheelnails

Ein Beitrag geteilt von 유니스텔라 네일_박은경 (@nail_unistella) am

Ladyfingers 👋🏽 • • ft. @essiepolish colour of the month "ladylike" and @holachrissy #nailart #ladylike #notd

Ein Beitrag geteilt von Rita Remark (@ritaremark) am

Warding off evil one mani at a time👁‍🗨 #EvilEyeNails

Ein Beitrag geteilt von ROCIO OCAMPO (@momdutyblog) am