Active Beauty
Scrunchiek: ezért szeretjük a színes hajgumikat!

Trendi kiegészítő

Scrunchiek: ezért szeretjük a színes hajgumikat!

Imádjuk a 80-as évek színpompás frizuratrendjeit! A scrunchiek mindenféle méretben, színben és mintával kaphatók. Ilyen vagány frizurák készíthetők vele hosszú és rövid hajból.

Scrunchiek – Ezért tesznek olyan jót a hajunknak

A scrunchiek nagy, színes, anyaggal bevont hajgumik. Manapság sok különböző színű, méretű és mintájú scrunchie kapható. Mivel ezek a fodros hajgumik puha struktúrájúak, és lazán fogják össze a hajunkat, nem törik meg a hajszálainkat. Megelőzhető vele a fejbőr húzódása okozta fejfájás, amit a hagyományos hajgumik túl hosszú viselése válthat ki. A selyem scrunchiekat előszeretettel viselik a hosszú hajúak, mert nem törik meg a hajszálakat. A vékonyszálú és sima haj összefogására a frottír scrunchiek a legalkalmasabbak.

Frizurák scrunchieval

Messy bun (kócos konty) scrunchieval

Fésüld át a hajat kissé az ujjaiddal. A hajadat magason, a fejtető közelében fogd össze, csavard kontyba, és fixáld egy scrunchieval. Húzz ki néhány tincset az arcod körül, és már kész is a mesés frizura. A sleek lookhoz a hajadat fésüld hátra egy kevés hajzselével, és rögzítsd egy scrunchieval. Ha néhány tincs rakoncátlankodik, akkor segítenek a hullámcsatok.

Lófarok

Egy klasszikus lófarok elkészítésére is kiválóan alkalmas a scrunchie, mert automatikusan több volument ad frizurának. Ha hosszú a hajad, húzz több összepasszoló scrunchiet a lófarkadra, egymástól kb. 5 cm távolságra, és a buborék fonat hatáshoz a hajgumik között enyhén húzogasd szét a hajad. Különösen szemrevaló a végeredmény, ha a felhasznált kis scrunchiek ugyanazon színcsaládból kerülnek ki.

Fent is, lent is

Ha rövidebb a hajad vagy frufrut viselsz, akkor különösen praktikus viselet számodra a félig összefogott – félig kiengedett stílus. Válaszd két részre a hajad. A felső részt a füleid felett válaszd le, majd fogd össze középen, a fejed hátsó részén, és egy scrunchieval rögzítsd. Hajhossztól függően ide is készülhet egy kis konty. Ehhez a stílushoz egy kisebb scrunchiet ajánlunk.