Active Beauty
Pattanásos tinibőr

Hogyan segítsünk?

Pattanásos tinibőr

életét, így minél előbb meg szeretnének ezektől szabadulni. Ehhez hoztunk néhány tanácsot.


Kamaszkori pattanások kezelése


Gyulladáscsökkentők
A teafaolajban és az aloe verában olyan gyulladáscsökkentő hatóanyagok vannak, melyek segíthetnek a pattanások gyógyításában. Ehhez mindössze egy-egy cseppet kell tenned az érintett részre, és várnod, hogy a gyulladáscsökkentő anyagok kifejtsék a hatásukat. Először egy kevésbé látható területre kenj egy csepp teafaolajat vagy aloe verát, így letesztelve, hogy nem okoznak-e bármiféle irritációt.

Vitaminok
A kamaszkori pattanások kezelése során szintén sokat segíthet a B5-vitamin vagy a cink, ugyanis ezek nagyban támogatják a gyógyulási folyamatot. Vitaminkészítmények helyett azt is kipróbálhatod, hogy cinkpasztát kensz a pattanásra. Ez csökkenti a gyulladást, továbbá elősegíti a sebgyógyulást.
Kozmetikus segítsége
Nagyon kevesen bírják azt megállni, hogy egyszerűen kinyomják a pattanást, pedig ez csak tovább ront a helyzeten. Ennek oka, hogy a helytelen nyomkodási technika következtében a baktériumok még inkább elterjednek a bőrszövetekben, ahol további gyulladásokat eredményeznek. Ezen kívül csúnya hegek is kialakulhatnak, melyek sajnos az idő múlásával sem tűnnek el. Ezek elkerülése érdekében az a legjobb, ha egy szakembertől kérsz segítséget. Egy kozmetikus pontosan tudja, hogy milyen módon szabad kitisztítani az eltömődött pórusokat, illetve hogyan lehet helyesen kinyomi a pattanásokat.

Smink
Nagyon sok lány sminkkel próbálják meg eltüntetni a pattanásokat, de ezáltal csak kedveznek az újabb bőrhibák és mitesszerek megjelenésének. Természetesen nem kell teljes mértékben lemondanod a sminkelésről, mindössze a megfelelő termékek használatára kell figyelned. Olyan készítményeket válassz, melyek kifejezetten problémás bőrre valók. Így két legyet ütsz egy csapásra, hiszen továbbra is sminkelheted magad, és azon sem kell aggódnod, hogy még problémásabb lesz a bőröd.


A pattanások megjelenésének megelőzése


A megfelelő ápolással és higiéniával sokat tehetsz azért, hogy újabb pattanások jelenjenek meg a bőrödön.

Tisztítás és ápolás
A bőrt reggel és este is alaposan meg kell tisztítanod, hetente egyszer pedig a bőrradírozásra is sort kell kerítened, hiszen így tudod eltávolítani róla az elhalt hámsejteket. Szintén rendkívül fontos egy nem túl zsíros, illetve a bőrtípusnak megfelelő nappali krém használata. Ha erről megfeledkezel, akkor a nap folyamán több faggyút termel a bőröd, ugyanis így próbálja meg ellensúlyozni a száraz területeket, aminek következményeként zsírosabb lesz a bőröd.

Rengeteg termék még mindig tartalmaz alkoholt, ami azonban tovább szárítja a bőrt. A mindennapi tisztításhoz egy lágy, 6,5 pH-értékű készítmény használata javasolt, továbbá egy vizes bázisú krém, ami csökkenti a faggyútermelést és gyulladáscsökkentő hatású. A törölközőket szintén rendszeresen kell cserélned, hiszen abban is elszaporodhatnak a baktériumok.

Egészséges étkezés
A változatos és egészséges étkezés szintén rendkívül fontos, hiszen rengeteg vitaminnal látja el a szervezetet, továbbá erősíti azt. Ez pedig a bőrnek is kedvez, ugyanis támogatja annak küzdelmét a pattanások és mitesszerek ellen.

Az alábbi termékeket keresd a dm Online Shop-ban: