Active Beauty
Nyári ragyogás télen is: imádjuk a latte sminket!
Szöveg: Theresa Haidinger

Szupertermészetes

Nyári ragyogás télen is: imádjuk a latte sminket!

Tejes kávé az arcra? A latte sminket a barna meleg és a kávé lágy réz árnyalatai inspirálták, és természetes barna bőrt kölcsönöz – mindezt napozás nélkül!

Latte smink – így néz ki

Ennek a trendnek rengeteg rajongója van a közösségi oldalakon, köztük olyan sztárok is, mint Hailey Bieber.

Nem csoda, hiszen a latte sminknek hála mindössze pár lépéssel a bőröd télen is ragyogni fog. Honnan ered az elnevezése? Ennél a sminknél különböző kávé árnyalatok olvadnak össze egy ragyogóan szép napbarnított hatású egésszé. Ez a trend tökéletesen megállja a helyét a hétköznapokban, de akár egy bulira is készíthetsz egy ilyen sikkesebb sminket.

Napbarnított bőr napsütés nélkül – így sikerül a latte smink!

  • A megszokottól eltérőe, most ne az alapozó felvitelével kezdj, ugyanis a latte sminkhez először egy folyékony vagy krémes bronzosítót kell használnod. Ezt underpainting technikának hívják, és a kontúrozás finomabb formája. A sminkesek már egy ideje alkalmazzák ezt a technikát, ugyanis ezzel tökéletes átmenetet lehet varázsolni a termékek között. A terméket egy nedves sminkszivaccsal vidd fel az orcádra, a homlokodra, a halántékodra, a orrhátadra és a szemhéjadra, majd satírozd el.
  • A bronzosítóra felvihetsz egy BB- vagy CC-krémet, de akár egy könnyed alapozót is. Ezáltal friss, egészséges és üde lesz a bőröd, és nem kelt olyan hatást, mintha egy vastag réteg smink lenne az arcodon. A tartós ragyogás érdekében keverhetsz az alapozóba pár önbarnító cseppet. Amennyiben szükséges, a bőrhibákat vagy a szem alatti karikákat letakarhatod némi concealerrel. A jól fedő termékekkel azonban bánj óvatosan, ellenkező esetben a sminked elveszíti természetes hatását.
  • Pirosítóra vagy mattító púderre nincs szükség a latte smink esetén. Ezek helyett használj púder állagú bronzosítót. Ezt kicsi ecsetvonásokkal vidd fel az orcádra, az álladra, a halántékodra, az orrhátadra és a szemhéjadra. Ha ennél drámaibb hatásra vágysz, akkor a mozgó szemhéjadra kenj sötét eszpresszóbarna szemhépúdert, és az alsó szempilláidat is fesd ki egy spirállal.
  • Az arc- és a szemöldökcsontod alá vigyél fel egy meleg árnyalatú folyékony highlightert.
  • Az ajkaidat fesd ki egy olyan nude színű rúzzsal, ami hasonló a szád természetes színéhez. Vigyél fel némi szájfényt az ajkaid közepére, és párszor szorítsd össze a szádat.

Ezek a legjobb termékek a latte sminkhez: